ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrin’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Afrin'de ABD'nin bulunmadığını ve herhangi bir gruba teçhizat vermediğini ifade eden Nauert, "Afrin'de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı" ifadesini kullandı.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nauert, "ABD'nin Afrin'de olup bitenlerle ilgili algısı nedir?" şeklinde soruya, "ABD Afrin'de bulunmuyor, herhangi bir gruba da teçhizat vermiyor. Bu sebeple Afrin'de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı çünkü orada yokuz" karşılığını verdi.

'TARAFLAR ÇOK İYİ ÇALIŞMADIĞINI KABUL ETTİ'

ABD yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü anımsatan Nauert, şöyle konuştu:

"Taraflar son bir kaç yıl içerisinde birlikte çok iyi bir şekilde çalışmadığını kabul etti. Bu konuda (ABD Dışişleri Bakanı) Tillerson ve Erdoğan taahhütte bulundu. NATO müttefiki ve ortak olarak IŞİD'e karşı mücadelede ortak hedefler var. Bu hedeflere ulaşmak için biz şimdi daha iyi bir şekilde çalışmaya başlayacağız."

'GİZLİ DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER'

Görüşmelerin Afrin'i kapsayıp kapsamadığına ilişkin bir soru üzerine ise Heather Nauert, "Bunlar gizli diplomatik görüşmeler. Bakan Tillerson, Amerikalılar ve diğerleri için en iyi sonuçlara gizli görüşmeler yoluyla ulaşabileceğini düşünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Sputnik