Haydarpaşa Garı önünde bir araya gelerek seçimlerde HDP’ye destek vereceklerini belirten 10’dan Sonra Seçim İnisiyatifi, “7 Haziran akşamı geleceğimizin önüne koyulan baraj yıkılmış olarak Türkiye yeni bir sabaha uyanacak” dedi.

10’dan Sonra Seçim İnisiyatifi, Haydarpaşa Garı önünde bir araya gelerek 7 Haziran Genel Seçimleri’nde Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) destek açıklaması yaptı.

Haydarpaşa garında bir araya gelen 10dan Sonra Seçim İnisiyatifi üyelerine HDP İstanbul milletvekili adayları Bülent Uluer, Prof. Dr. Beyza Üstün, Avukat Filiz Kerestecioğlu ve Murad Mıhçı da destek verdi.

Buluşmada; “10’dan sonra nefes almak için oylar HDP’ye” yazılı pankart açıldı, “Kamusal haklarımız için oylar HDP’ye”, “LGBTİ’lerin hakları için oylar HDP’ye”, “Ayakkabı kutusunda sadece ayakkabı olacak” yazılı dövizlerin taşındı, “Oy ver, HDP oy ver”, “Her yerde mücadele, mecliste HDP” sloganları atıldı.

İnisiyatif üyeleri adına açıklamayı Melis Özbakır okudu. Açıklamadan bazı bölümler şöyle:

“Biz HDP içinde siyaset yapmayan, ancak onun savunduğu ilkeleri değerli bulan insanlar olarak, nefes almakta zorlandığımız bu günlerden çıkış olarak HDP’yi ve yeni yaşam çağrısını mücadeleler için bir umut olarak görüyoruz.

“10’dan sonra oylar HDP’ye diye söze başlayacağız ve adil, özgür, eşit ve kardeşçe yeni bir yaşamın tarihini yazacağız. Bugün Haydarpaşa’dan Ankara’ya bir tren kalkıyor. Büyük bir yolculuğa hazırlanıyor. Gelin bu yolculuğa birlikte çıkalım.

“Her yerde mücadele, sandıkta HDP diyoruz. 7 Haziran akşamı, geleceğimizin önüne koyulan baraj yıkılmış olarak Türkiye yeni bir sabaha uyanacak.

“Bir Nisan günü başlattığımız bu mücadeleyle, onların bütün korkularını kırarcasına yeni yaşamı inşa edeceğiz. Yola çıkan bahardır.”

Kaynak: imctv