Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Dindar, "Araştırmalar kalp krizinin kış aylarında diğer mevsimlere göre üç kat daha fazla olduğunu gösteriyor." diyor. Prof. Dr. İsmet Dindar özellikle karlı soğuk gecelerin sabahında kalp krizinin görüldüğünü ifade etti.

KIŞIN YÜN ÇORAP GİYİLMELİ


Kalp hastalarının özellikle bacak damar problemi olanların kışın gece de çorap giymesi gerektiğini dile getiren Dindar, bacak damar tıkanıkları olanlar kış aylarında soğuk havaya çıkarken yün çorap giymeli uyarısında bulundu. Dindar, "Kışın sabah saatleri özellikle bilinen damar tıkanıklığı olan ve kalp hastalığı risk faktörlerini yoğun olarak bünyesinde bulunduran, tansiyonu yüksek olan kişiler için günün en tehlikeli zamanıdır." dedi.

KARDA YÜRÜRKEN DİKKAT: Soğuk havada dışarıda bulunan kişiler ani güç gerektiren işlerden, karda yürümekten kaçınmalı.
KALORİYİ KAÇIRMAYIN: Kış aylarında tam tahıllı besinler ile sebze ve meyve yemeleri, ağır kalorili besinlerden kaçınmaları gerekir.
SOĞUKTA SPOR YAPMAYIN: Egzersiz yapmak için soğuk hava yerine kapalı ortamlar tercih edin.
ATKINIZI BERENİZİ UNUTMAYIN: Rüzgârı göğüs bölümüne alacak şekilde dışarı çıkmayınız. Mutlaka atkı, bere kullanarak, havayı burundan alın.

ZAMAN