7 Haziran yenilgisi sonrası Kürdistan’da polis ve askerleşen devlete Karşı KCK cağrısi ile Silopi ile başlayan öz yönetimlere, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti’nin dışında bir devlet asla kabul edilemez. Bu açıklamayı kimler yapıyorsa ağır bir bedel öderler” demesinin ardından, özyönetim ilanı yapan yerlere cüzzamlı muamelesi yapıldı . Silopi ile start alan ilanlar Nusaybin, Cizre, Batman, Bitlis, Hakkâri, Gever, Varto, Bulanık, Edremit, Özalp, İpekyolu, Doğubayazıt, Sur, Silvan, Lice ve İstanbul’un Gazi’de ve Gülsuyu gibi bir çok bölge de òz yönetim ilan edildi. Öz yönetim ilan edilen bölgelere devlet var gücü ile yüklendi. 35 günlük bebekten, 75 yaşındaki yurttaşlara kadar yüzlerce insan katledildi. Bugün ise, seçimlere dönük terörize edilen özyönetim bölgeleri üzerinden devşirilen rant hükümet tarafından şova dönüştürmeye çalışıyor.

Devletin cop ve top, zulüm ve katliam olduğu yer de biz de öz yönetimlere desteğimizi açıklıyoruz. Devleti ve kurumlarını tanımıyoruz. Biz de kendi evimizde öz yönetim ilan ediyoruz.

Siirt'te senin yaptığın hırsızlık ve katliamlara karşı öz yönetimini ilan etti. Leş Kargaları gibi oraya üşüştün, yarın bir gün Silvan, Cizre, Gever de olduğu gibi Siirt’ten sivil ölüm haberlerine hazır olun. Unutmayın Kürdistan da devlet sadece polis ve asker ve onların genç yaşlarında bizden kopardigi yüzlerce can demektir.

Mümkün olduğu kadar devlet ile olan ilişkimizi askıya alıyoruz. Biz aslında zaten Roboski aileleri ile birlikte Roboski’nin failleri ortaya çıkıncaya kadar devletin tüm yargılama mekanizmalarını ret etmiş ve bu şekilde tutum içerisine girmiştik. Yıllardır Roboski’de adalet için mücadele yürütüyoruz ve yücelttiğiniz devletinizden üzerimize düşen ise sadece katliamları bir de bitmek bilmeyen mahkeme süreçleridir .

Hal böyle iken kalkıp niye böyle yapıyorsunuz diyenlere gelin bizim yaşadığımız Kürdistan da bir saat yaşayın diyoruz. Mahkemeye zorla götürülme durumları hariç, tüm sorunlarımızı yaşadığım yerde bulunan öz yönetim mecralarında ve halk meclislerini kullanarak çözeceğimizi ilan ediyoruz.

Hadi bakalım bizim evimizin etrafını ne zaman sarıp bize saldıracaksınız merak ediyoruz. Savunmamızı iki adet Kopal (değnek ) ile yapacağız, Kopal deyip geçme kendir ağacından, bir kaçınızın canı yanacağını garanti ediyorum. Tank, top, panzer ve diğer şeylerinizin hazırlığını buna göre yapın..

Kaçmıyoruz, buradayız, inadına direneceğiz.

Hepimize öz yönetim ilanımız kutlu olsun, tanımıyoruz kardeşim zorla mı? Bu da bizim toplum ve kurumları ile olan ilişkimizde kendi sözleşmemizdir …