Göktürk-2 uydusunu fırlatarak başta Suriye ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya Türk Devleti’nin gücünü göstermek için seçilmişti ODTÜ. Tüm dünya Türk polisinin ve siyasetinin ülkede öğrencilere karşı uyguladığı gerçekliği bir kez daha gördü.

Polisin ODTÜ’yü işgali eşliğinde Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-2’nin, Çin’deki Jiuquan Fırlatma Üssü’nden uzaya fırlatılma görüntüleri şaşalar ile izlenirken, diğer tarafta ülkemizin asıl gerçeği haber bültenlerine düşmüştü bile…

Yoğun gaz bombası, öğrenci hedef gözetilerek sıkılan kurşunlar, yaralanan ve hastanelik olan Barış Barışık…

Gözaltına alınan, tazyikli su sıkılan, coplanan ve hatta ülkenin başbakanı tarafından hedefe konulanlar.

‘Memleket bunlara kaldıysa bitmiş’, ‘Derslere girmezlerse girmesinler, bunların yetiştireceği öğrenciler de ancak bu kadar olur’ denilerek küçümsenen ve aşağılanmaya çalışılan ODTÜ öğrencileri, öğretim üyeleri ve çalışanları.

Ve sadece ODTÜ değil ülkemizde 700’ü aşan ve dört haneli rakamlara ulaşan tutuklu öğrenciler...

Ve daha nice farklı hukuksuz uygulamalar.

İşte bunlardan bir tane daha örnek vermek gerekirse; yakın zamanda sosyal medyada dikkatimi çeken bir isim ve paylaşım var. Bu paylaşımda ODTÜ öğrencisi Ertan Sinan Şahin’iin Sincan F Tipi cezaevinden kendi durumunu anlatmaya yönelik bir seslenişi ve diğer tutuklu öğrenciler gerçeği var.

04.12.2012 tarihli mektubunda; “Herkese Merhaba” diye başlayarak durumu anlatmaya çalışıyordu Ertan: “Ben, Ertan Sinan Şahin, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. Bu mektubu sayıları 700’ü aşan tutuklu öğrencilerin yeni bir üyesi olarak Sincan 1 nolu F tipi hapishanesinden gönderiyorum…”

Mektubunda ülkemizin geçmişinde ve günümüzde yaşanan gerçeklikler var. Sahte suç organize etme, bu organize edilen suç için sahte bilgisayar dokümanları, telefon dinlemeleri, toplumsal olaylara karışmanın karşılığı olan örgüt üyeliği suçlaması (ki demokrasilerde insanların örgütlenmesi kadar doğal bir şey olamaz).

Roman Çalıştay’ında öğrenciler bir pankart açmıştı ‘Parasız Eğitim İstiyoruz alacağız da’ diye, sonuç yıllarca ceza.

Peki, Ertan ne istiyor? ‘Parasız Bilimsel Demokratik Eğitim’. Sonuç? Şimdilik tutuklu.

Umarım Ertan ve diğer tutuklu öğrenciler bir an önce özgürlüğüne kavuşurlar.

Hukuk ve vicdanın ülkemizde galip gelmesi, demokrasi, özgürlük ve insan haklarının sözde kalmadığı bir ülke olmak ümidiyle, tutuklu öğrencilere özgürlük…

Ertan için açılan facebook sayfası.

https://www.facebook.com/ertanaozgurluk