“Madem ki dağılmış pazar yerlerine benziyor memleket; o vakit mukavemet” diyerek yayın hayatına başlayan Mukavemet dergi altıncı sayısı olan ‘Aşk’ dosyasıyla bayilerdeki yerini aldı.

Mukavemet, sırasıyla korku, öfke, cesaret, umut, inat temalarını işleyerek hazırladığı dosyalarında bu defa duygu temalarının son serisi olan ‘sevgi emektir, aşk örgütlenmektir’ mottosuyla ‘Aşk’ı işledi.

Yeni sayının aşk teması, tarih öncesi aşklardan tanrısal aşklara, yazar Murat Uyurkulak’ın ve fotoğrafın yaşayan çınarı Ara Güler’in Mukavemet’e özel aşka dair kaleme aldıklarından siyasetçiler Alper Taş, Sezai Temelli, Hilmi Yarayıcı’nın aşk tanımlamalarına, aşkın evriminden çizimlerle anatomisine, gazeteci Burcu Karakaş’ın kaleme aldığı ‘sevgi-kıskançlık savunmalı kadın cinayetleri’ne kadar geniş bir yelpazede işlendi.

Derginin yeni sayısında siyasi gündeme ilişkin, geride bıraktığımız Adalet Yürüyüşünü CHP eski milletvekili Melda Onur, SWOT (Güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatlar ve riskler) analizi değerlendirmesi ile yazdı. Ayrıca, 15 Temmuz’un üzerinden geçen bir yıl ve hala ortada duran sorular, Adalet Yürüyüşünün ardındakiler üzerine Siyaset Bilimci Yrd. Doç. Fatih Yaşlı ile gerçekleştirilen söyleşide Yaşlı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Derginin toplumsal mücadele sayfalarında bu sayı, Hamburg’da G20 zirvesi sebebiyle yaşanan sokak eylemlerini Hamburg’da yaşayan aktivist Roman Linne anlattı. Toplumsal mücadele sayfalarında ayrıca, Aladağ’da Süleymancılar cemaatine ait yurtta meydana gelen yangında çocuklarını kaybeden ailelerin yaşadığı köylerde, yangından yaralı kurtulan çocukların da katıldığı Sosyal Haklar Derneği’nin gerçekleştirdiği yaz okuluna katılan Mukavemet ekibi, Aladağ’ın bilinmeyen yüzünü sayfalarına taşıdı. Davanın avukatlarından Can Atalay ise Aladağ’ı işaret eden ‘İstibdata karşı sosyal adalet’ çağrılı yazı kaleme aldı.

Yazar Murat Beşer her sayı olduğu gibi bu sayı da bir insan hikayesi ile sayfalardaki yerini alırken, Hasan Öztoprak ise bu sayı okunası aşk kitaplarını yazdı. Paramaz kitabının yazarı Kadir Akın ölüm yıldönümü hasebiyle dostu Vedat Türkali’yi anlattı.

‘Bütün mümkünlerin kıyısında’, ‘göğe bakmak’ için ülkeye Mukavemet olalım sloganıyla yola çıkan dergi, yeni yüzlerle, mücadele eden herkesin sesi olmaya, birlikte anlamaya, birlikte üretmeye ve birlikte değiştirmeye çağırmaya devam ediyor.

Mukavemet’e katkıda bulunanlar;

Ara Güler, Adnan Saatçi, Akif kara, Alpaslan Tavşancı, Alper Taş, Ayfer Çalıkıran, Ayşecan Ay, Burcu Karakaş, Can Atalay, Canan Coşkan, Çiğdem Usta, Çiğdem Mezguaşe, Devrim Bilgin, Dinç Çoban, Doğa Demirhan, Esen Acarer Kahya, Evren Barış Yavuz, Fatih Yaşlı, Fuat Ercan, Galip Uyar, Hasan Öztoprak, Hilmi Yarayıcı, Ufuk Koşar, Sezai Temelli, Sezai Sarıoğlu, Şerif Aras Doğruel, Kadir Akın, Kamil Kartal, Melda Onur, Murat Beşer, Murat Uyurkulak, Özcan Dursun, Özgür Karaduman, Rıfat Doğan, Roman Linne, Tuğba Tules, Taylan Kesanbilici, Tunay Bayrak, Vildan Tekin, Yeşim Dinçer.