Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu ve MİT, 2004 yılındaki MGK toplantısında “Gülen Cemaati’ni bitirmek için kararlar alındığı”na yönelik haberler yapan Taraf gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Taraf gazetesi, 2004 yılında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında “Gülen Cemaati’ne yönelik kararlar alındığı konusunda haberler yapmıştı. Bu haberlerin ardından tartışmalar yaşanmıştı. Birçok siyasetçiden konuyla ilgili açıklamalar gelmişti.

Bülent Arınç yaptığı açıklamada MGK kararlarının devlet sırrı olduğunu, yayınlayan gazetelerin suç işlediğini söyleyerek, kendilerinin şimdilik bir şey yapmayacaklarını belirtip savcılara davetiye çıkarmıştı.

Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Milli Güvenlik Kurulu, Taraf gazetesi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Kendisine bavulla getirilen belgeler üzerinden haberler yapması nedeniyle sürekli ‘bavul’lu göndermelere maruz kalan Baransu’nun yayınlarından daha önce memnun olan hükümetin son adımı “Baransu’ya bavulunu topla!” mesajı olarak algılandı.