Ahmet Altan'ın gazetecilik ile ilgili sözlerine Ahmet Şık'tan sert yanıt geldi.

Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'ün Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde başlattığı 'Mehmet Ali Birand Konuşmaları'nın ilki dün İsveç Konsolosluğu'nda yapıldı. Ahmet Altan'ın buradaki gazetecilik ile ilgili sözlerini Ahmet Şık 'alçaksın' diyerek eleştirdi.

Medya Tava’nın haberine göre Ahmet Şık kişisel Twitter hesabından Ahmet Altan'ın o toplantıdaki sözlerine, "Madem öyle sen bir alçaksın Ahmet Altan" diyerek tepki gösterdi.

Gazeteciliği, "yüzde 99'u alçaklık ve korkaklık olan, ama dürüst ve cesur yüzde 1'lik kısmıyla dünyayı değiştirmeye yardımcı bir meslek" olarak tarif eden Ahmet Altan'ın sözlerine diğer bir eleştiri ise Nedim Şener'den geldi.

Şener, "Gazetecilik konusunda en son konuşacaklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Taraf tayfasıdır" sözleriyle tepki gösterdi.

Ahmet Şık ve Nedim Şener, 'Ergenekon terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklanarak gazeteci Metris Cezaevi'ne gönderilmiş, 12 Mart 2012 tarihinde ise tahliye edilmişlerdi.

Çeşitli meslektaşları Ahmet Şık ve Nedim Şener’in böyle bir iddiayla ilgilerinin olamayacağını yazarken Taraf gazetesinde aksi yönde yayınlar yapılmıştı. Nokta dergisinde Ahmet Şık’la beraber çalışan Alper Görmüş de Taraf’taki köşesinde Şık’a sahip çıkmamış, hakkında şüphe uyandıracak ifadeler içeren yazılar yazmıştı.

Ahmet Şık, geçtiğimiz günlerde UNESCO Basın Özgürlüğü Ödülü'nü almıştı.