İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bu ay yapılan oturumunda, Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu’nun deprem riski nedeniyle yıkılması tartışıldı. Hukuk Komisyonu ile Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu’nun müşterek teklifiyle hazırlanan rapor, iktidar ve muhalefet partili meclis üyelerini karşı karşıya getirdi.

BEYOĞLU’NDAN ALINDI

İBB Meclisi’nden geçen kararla, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Beyoğlu ilçesi Şahkulu Mahallesi’ndeki Muammer Karaca Tiyatrosu’nun 15 yıl süre ile Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na tahsis edilen kullanma hakkı, deprem riski taşıdığı gerekçesiyle kaldırıldı. Komisyon raporunda yer alan teknik raporda, binanın deprem riski nedeniyle boşaltılarak, kapılarının mühürlendiği ve intifa hakkının, İBB’ye devri konusunda gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi. Raporda ayrıca, kararlar doğrultusunda ilgili Tapu Müdürlüğü’nde gerekli işlemlerin yapılması talep edildi.

DOSTLAR TİYATROSU'YLA ÖZDEŞLEŞTİ

Muammer Karaca Tiyatrosu 1950’de açıldı. Ünlü ustanın sayısız eseri burada sergilendi. İstanbul’un ilk döner sahnesi de burada yapıldı. Genco Erkal’ın kurduğu Dostlar Tiyatrosu, 23 yıldır izleyiciyle buluşuyordu. Beyoğlu Belediyesi tiyatronun faaliyetlerini, deprem riskini gerekçe göstererek durdurdu ve tahliyesini istedi. (Hürriyet)