Kadıköy’de 18-28 Şubat arasında düzenlenecek Caz Günleri’nde Neşet Ruacan, Ayşe Tütüncü, Eylül Biçer, Şirin Soysal ve daha pek çok isim sahne alacak.

Sahne alacak isimler Karga, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Sahne, Livingroom ve Gitar Cafe’de konser verecek.

Caz Günleri kapsamında konserlerin yanı sıra sohbet ve paneller de düzenlenecek.


Konser, sohbet ve panellerin düzenleneceği mekanlar tarafından kaleme alınan basın metninde şu ifadelere yer verildi:

Caz... Müzik türleri arasında belki de en fazla tartışılan, seveni de sevmeyeni de, ilerici bulanı da bulmayanı da çok olan caz...

“Sokaklardan mı gelmiştir, salonlarda elitleşmiş midir? Başkaldırmanın müziği midir, boyun eğmenin mi? Özgürleştirir mi eğlendirir mi? Uyuşturur mu devrimcileştirir mi? Farklı formların deneysel araştırmacılığı nasıl bir şeydir?

“On günlüğüne müzik yapacağız, müziğe ev sahipliği edeceğiz, müzik dinleyeceğiz ve tüm bunları tartışacağız.

“Kadıköy Caz Günleri'ni, bir dizi farklı kurumun, genç kuşak sanatçıları giderek çoğalan caz dünyamızdan nitelikli müzisyenlerin, müzikseverlerin, müziği toplumsal yaşamın ayrılmaz bir unsuru olarak tartışan ve sadece dinleyici olmaktan en az bu yolla çıkanların dayanışmasıyla, daha güçlü ve yaygın bir şekilde tekrar aydınlığın dostları ile buluşturuyoruz.

“Buluşmamız Kadıköy’de. İstanbul'un karanlığa teslim edilmesine direnen Kadıköy'ün ilerici mekânları olarak, unutturulmaya çalışılan farklı bir kültürün, paylaşımcılığın ve dayanışmanın, dostluğun ve içtenliğin, yani açık ve hesapsız bir kültürün hatırlanması, yeniden Kadıköy'den başlayarak kurulması, örgütlenmesi için bir araya geldik.

“Yalnızca güzel müzik dinlemeye değil, birbirimizin gözünün içine bakabilmeye, çok uzaklarda olan biteni dert edinebilmeye, kendinden başkalarına da sorumluluk duyabilmeye, başka bir dünyayı birlikte istemeye davet ediyoruz herkesi...” 

(Kaynak: Bianet)