OHAL kapsamında ilan edilen KHK ile kapatılan Med Kültür Merkezi ve HDP Bağcılar İlçe Örgütü “Sanat dört duvar arasında değil, sanat her yerde halkla buluşuyor” sloganıyla dengbêj divanı kurdu. ,

Dengbêj divanında Mihamedê Beyro, Xenî Qarayazî, Dengbêj Xalîde, Bedrettîn Abbasî yer alırken Koma Stêrkên Azadîyê, Axdar, Êvinên Rêzan, Arhat ve halay ekibi Koma Ehmedê Xanî sahne aldı.

Etkinliğe katılması planlanan sanatçı Aram Serhad'ın tutuklanması protesto edildi.

Salon HDP ve ‘Hayır’ bayrakları ile süslenirken, tutuklu bulunan HDP Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarının yer aldığı pankart asıldı.

‘SADECE BİZİM 'HAYIR' DEMEMİZ YETMEZ’

Etkinlikte konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Mustafa Avcı, bugün özgür olmaları durumunda Figen Yüksekdağ veya Selahattin Demirtaş’ın da muhakkak aralarında olabileceklerini söyledi.

Avcı, “Tutuklu tüm yoldaşlarımıza, milletvekillerimize selamlarımızı iletiyoruz. Onların mücadelesini sahiplenip çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Newroz için 19 Mart’ta Bakırköy için resmi başvuruyu yaptıklarını ifade eden Avcı, “İzin verilmesi durumunda Bakırköy’de olacağız. Çalışlarımızı yapıyoruz. Newroz’da yüzbinler olup Bakırköy’de olacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Avcı, izin verilmediği durumda ise İstanbul’un her yerini Newroz alanına çevireceklerini vurguladı.

Referandum çalışmalarına da değinen Avcı, “Sadece bizim ‘Hayır’ dememiz yetmez. Komşularımızı ikna edip ‘Hayır’ın sesini yükseltmemiz gerekiyor” diye konuştu.

(Kaynak: DİHABER)