Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), eşcinselleri yüksek binaların tepesinden atarak ve taşlayarak katletmesiyle bilinen radikal İslamcı bir örgüt.

ALİ VE MECNUN’UN AŞKLARI

Kaleme aldığı ‘IŞİD: Bir Aşk Hikayesi’ adlı gay aşk romanıyla IŞİD’e karşı savaş açtığını söyleyen Ebu Selam takma adlı yazar, kitabı için şunları söyledi:

“Hikaye, Suriye iç savaşında IŞİD içerisinde savaşan iki genç gay cihatçı olan Ali ve Mecnun’un aşklarını konu alıyor.”

120 sayfalık romanın satışa çıkarıldığı internet sitesi Amazon’un tanıtımındaysa şu cümleler yer aldı:

“Bombalar, savaş alanında patladıkça, onların da aşkı kabarıyordu. İki genç radikal İslamcı, kimliklerini keşfetmekte zorlanıyordu. Tutku ve gerilim… Gay aşıklar Mecnun ve Ali’nin arasındaki aşk, giderek zorlaşıyordu.”

Edebiyat eleştirmenleri ise kitabı, IŞİD’in eşi benzeri görülmemiş bir yönü olarak değerlendiriyor: “Zaman ve mekan, aşk ve savaş, güzellik ve barbarlık, hayat ve memat konularını ele alan bir aşk hikayesi. Daha önce hiç okunmamış bir hikaye.”



IŞİD: BİR AŞK HİKAYESİ

ABD merkezli haber sitesi Vocativ’e konuşan yazar Ebu Selam, romanını provokatif olmaktan ziyade farkındalık yaratan bir kitap olarak niteledi.

'IŞİD: Bir Aşk Hikayesi' adlı kitabın İngilizce edisyonu Amazon’dan satın alınabiliyor.

Kaynak: http://www.bagaj.us/2016/09/24/isidde-bir-gay-ask-hikayesi-bombalar-patladikca-ali-ile-mecnunun-aski-da-kabariyordu1071/