Bu yılın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Mersin'de düzenlenen yürüyüşle ilgili 7 kadın hakkında 'Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet' suçlamasıyla dava açıldı.

Mersin Kadın Platformu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mersin’de yapmak istediği miting Valilik tarafından engellenmiş, mitingin şehir içinde yapılmasına izin verilmemişti.

Bunun üzerine Akdeniz Belediyesi önünden Taş Bina'ya kadar yürümek isteyen kadınlar bu kez de polis tarafından engellenmişti. Polis müdahalesi sonucu ise gözaltına alınan 4 kadından 2'si yaralanmıştı.

TOPLAN 35 YIL HAPİS İSTEMİ

Bu yaşananların ardından, 'gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet' ettikleri iddiasıyla 8 Mart Tertip Komitesi üyesi 7 kadın hakkında dava açıldı.

Kibele Kadın Derneği Başkanı Hediye Bakrak, Eğitim-Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Aynur Şahin, İştar Kadın Danışma Merkezi Çalışanı Menice Ürün, üniversite öğrencisi Tülin Turan, Sevgi Kılıç, Gül Durnaoğlu ve Zinnet Alıcı'ya her biri 5'er yıl olmak üzere toplam 35 yıl hapis isteniyor.

POLİS TACİZİNE UĞRADIKLARI GEREKÇESİYLE YAPILAN SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK KARARI

Yürüyüşte polisler tarafından tacize uğradıklarını öne süren kadınların, polisler hakkında yaptıkları suç duyurusu ise takipsizlikle sonuçlandı.

Hakkında dava açılan üniversite öğrencisi Tülin Turan, "Mersin'de yaptığımız her eylem ve etkinlik ya engelleniyor ya da davalık oluyor. AKP Hükümeti kadın çalışmalarını bu şekilde cezalandırıyor. Polislerin ağza alınmayacak sözlü tacizine uğradık, suç duyurusunda bulunduk ama suç duyurumuz takipsizlikle sonuçlandı," dedi.

İLK DURUŞMA 7 OCAK'TA

Kadınların ilk duruşması 7 Ocak’ta Mersin 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kibele Kadın Derneği Başkanı Hediye Bakrak, Eğitim-Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Aynur Şahin, İştar Kadın Danışma Merkezi Çalışanı Menice Ürün, 25 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde Mersin’de gerçekleşen iki büyük operasyonda tutuklanmıştı. (anf)