Sosyal medya sitesi Twitter, kurallarına uymadığı takdirde üst düzey devlet yetkililerinin dahi Twitter hesaplarının erişime engellenebileceğini açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre, şirketin Slate dergisine e-posta üzerinden cevap veren yetkilileri, Twitter'ın kurallarında açıkça belirtildiği üzere tehdit, tacizler ve nefret söylemlerinde bulunan herkesin hesabının engellenebileceğini belirtti.
 
Twitter ABD Başkanlık Seçimleri sırasında Twitter; bazı 'aşırı, beyaz ırk üstünlüğüne inanan ve Yahudi karşıtı' söylemlerde bulunan Trump destekçilerinin hesaplarını engellemişti.
 
Slate'in sorduğu 'Donald Trump'ın hesabının engellenmesi olası mı?' sorusuna Twitter sözcüsü "Twitter Kuralları tüm hesaplar için geçerlidir, bunlara resmi hesaplar da dahil" diyerek Donald Trump'ın hesabının kuralları aştığı durumunda engellenebileceğinin sinyalini verdi.
 
Trump, kısa süre önce ABD'deki Ohio Devlet Üniversitesi'nde gerçekleşen ve IŞİD'in üstlendiği bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Abdul Razak Ali Artan hakkında "Ülkemizde olmamalıydı" demişti. Somalili bir öğrenci olan Artan, 11 öğrenciyi yaralamıştı.
 
Facebook ise "Facebook kurallarına uymayan paylaşımlar üzerinde inceleme yaparken içeriğini göz önünde bulunduruyoruz. Siyasi söylemler de bu uygulamaya dahil" dedi ve bu yaklaşımın yalnızca Trump'a özel olmadığını belirtti.