Beyefendiye danışman olacağını duyunca çok sevinmişti. Lakin beyefendi son günlerde konuşurken sürekli hakaretler ediyordu! Zira halk, içinde hakaret vari cümleler olan konuşmaları çok seviyordu! Oysa kendisi özel okullarda okumuş ve ailesi onu titizlikle yetiştirmişti.

Beyefendi bir hafta sonra çok önemli bir konuşma yapacaktı ve kendisinden bir konuşma metni hazırlamasını istemişti. Adeta dünyalar onun olmuştu! O gün Beyefendi ülke tarihinin gelmiş geçmiş en etkili konuşmasını yapmıştı lakin televizyonlar o konuşmayı bipleyerek vermişti. İşte o konuşmanın tam metni!

Öncelikle hepinizi en kalbi bipimle selamlıyorum. Biliyorsunuz çok yoğun bir ay geçirdik. Bu ay’da her ay olduğu gibi bipimiz bir hayli fazla ve bir hayli kabarık. Lakin bu bizi yıldırmayacak tam tersine şahlandıracaktır. Zira sizden aldığımız biple her gün daha emin adımlarla ilerliyor ve sizin bipinizi kendi bipimiz bilerek yürümeye devam ediyoruz.

Hepinizin bildiği gibi dünya değişip gelişiyor. Dolayısıyla ülkemiz de bu duruma seyirci kalmıyor. Buda bizim ülke olarak biplerimizin uzamasına sebep oluyor. Kaldi ki bipimizin uzaması çokta kötü bir şey değildir. Zira büyük ülkelerin büyük bipleri olur! Bizde sizden aldığımız biple yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bizler büyüdükçe bipini alan bize gelecektir. Buda bizim omzumuzda ki bip sayısını bir hayli fazlalaştıracaktır.

Lakin yılmıyoruz. Durmuyoruz da. Sizlerde biliyorsunuz ki biz kendi bipiyle ayakta durmaya çalışan ender ülkelerden birisiyiz. Eskiden tarih kitapları bizi “tarımda kendi bipiyle ayakta durmaya çalışan ender ülkelerden birisidir” diye yazardı. Oysa şimdi ülkemizde sanayide gelişmiştir! Dolayısı ile artık sadece tarımda değil sanayide de kendi bipiyle ayakta durmaya çalışan ender ülkelerden birisiyiz.

Her ne kadar sanayinin gelişmesi bipsizlik sorunun artmasına sebep olacaksa da bu durum bizi umutsuzluğa düşürmeyecektir. Zira biz hiçbir zaman bibimizin kalkmasına müsaade etmeyeceğiz. Biliyorsunuz ki bundan önce ki iktidarların bipleri belirli aralıklarla kalkar birileri de gelir onların biplerini belirli aralıklarla indirirdi. Lakin bu iktidar döneminde bu duruma son verilmiştir. Artık kimse kimsenin bipini kaldırıp indirmeyecektir. Aksi bir durum olmazsa eğer bundan böyle bu iktidardan başka hiç kimse kimseyi biplemeyecektir.

Sizde görüyorsunuz ki artık milletimizin bipinide arkamıza alarak çok daha fazlasını bipmek için gece gündüz çalışıyoruz. Son 5 yılda örneğin 9 bin 567 kilometre uzunluğunda bip yapmışız. Bu biplerin 8 bin 400 kilometresi kullanılır durumdadır. Geriye kalan biplerle sağ olsun hükümetimiz ilgilenmektedir. Tüm bu çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen değerli mesai arkadaşlarımı huzurunuzda selamlıyorum.

Biliyorsunuz ülkemiz tüm dünya ülkelerinin cazibe merkezi haline geldi. Hemen her gün bir dünya liderini ağırlıyor ve onlarla karşılıklı konuşuyoruz. Bizler başta sınır komşularımız olmak üzere tüm dünya ülkeleriyle aramıza her hangi bir bipin girmesini istemiyoruz. Yabancı konuklarımız bizimle çok güzel bipler paylaşıyorlar. Karşılıklı çok önemli biplere imza atıyoruz! Konuklarımız ile dünyada ki son gelişmeler üzerine çok önemli bipleri ele alıyoruz. Bundan böyle mecbur kalmadıkça bizler hiçbir ülkenin bip işlerine karışmayacağız. Bu bizim en önemli bipimiz olacaktır.

Bugün burada sizlerle birlikte olmak bizim için çok önemlidir. Biliyorsunuz önümüzde ki süreç çok önemli biplere gebedir. Diliyor ve umuyoruz ki her zaman olduğu gibi bundan böyle de bipinizi bizden esirgemeyeceksiniz. Yok illa esirgemek istiyorsanız da sizin bipiniz sağ olsun!