17 Nisan 2007 tarihinde Malatya'daki Zirve Yayınevi’nde üç Hristiyan'ın katledilmesi ile ilgili görülen davada sanıklar bugün 102. kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmanın öğleden önceki oturumunda sanıkların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, sonraki oturumda ara kararını açıkladı.

ARA KARAR

Mahkeme, bugünkü duruşmaya katılmayan İlker Çınar ve Varol Bülent Aral’a duruşma tebliğinin gönderilmesine karar verirken, sanıkların HTS kayıtları ile ilgili bilirkişi incelemesi talebi reddedildi.

Cinayetin ilk failleri olarak yargılanan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir’in elektronik kelepçe ile takibin değiştirilmesi ve günün belli saatlerinde dışarı çıkma talepleri de mahkemece reddedilirken, diğer bir sanık Levent Ercan Gelegen’in yurt dışı yasağının kaldırılması talebi de yine reddedildi.

"7,5 YILDIR DAVA SÜRÜYOR"

Duruşmada söz alan, öldürülen 3 kişiden Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanne Geske ise davanın sonuçlanmasını istediğini belirtti. 7,5 yıldır davayı takip ettiğini söyleyen Geske, "7,5 yıldır dava sürüyor. Her duruşmaya gelip gidişimde çocuklarım tedirgin oluyor. Duruşmanın hemen sonrasında arayıp ‘anne iyimisin’ diyorlar. Size yalvarıyorum, en kısa sürede bunun bitirilmesini istiyorum." dedi.

DURUŞMA NİSAN AYINA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Varol Bülent Aral’ın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmaya katılmamasına karar verirken, duruşmayı 1 Nisan 2015 tarihine erteledi.

ZİRVE YAYINEVİ DAVASI

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı kesilerek ve bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili ilk etapta Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım ve Emre Günaydın tutuklanmıştı. Sanık Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde cumhuriyet savcısına verdiği ifade doğrultusunda davaya azmettirici olduğu iddiasıyla yeni sanıklar eklendi. İlk etapta Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki'nin yargılandığı davayla ilgili hazırlanan 19 sanıklı ikinci iddianamede, bu 7 kişinin yanı sıra emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, astsubay Abdullah Atılgan, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay ile Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka ve İlker Çınar sanık olarak gösterilmişti. Asli fail sanıklardan Günaydın, Özdemir, Çeker, Gürler ve Yıldırım, uzun tutukluluk nedeniyle 8 Mart 2014'te tahliye edilmiş ve sanıklara adli kontrol tedbirleri doğrultusunda elektronik kelepçe takılmıştı. Sanıklardan Orgeneral Tolon ise 10 Haziran 2014'te tahliye edilmişti.