Vicdani Ret Derneği TÜYAP’ta gerçekleştirilen 12. Uluslararası Savunma Sanayi fuarının protesto edilmesi  için çağrıda bulundu. 

5–8 Mayıs 2015 tarihlerinde, Milli Savunma Bakanlığı himaye ve desteğinde,Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından, Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı ( IDEF 2015) düzenleniyor.

VİCDANİ RET DERNEĞ'NDEN ÇAĞRI 

Dünyanın en büyük dört Savunma Sanayi fuarından biri olan İDEF için Vicdani Ret Derneği sayfasında ‘ İDEF ile ilgili IDEF dünyanın en büyük dört savunma sanayi fuarından biri olarak tanımlanıyor. Fuara silah şirketlerinin yanısıra birçok ülkenin ordu yetkilileri ve hükümet temsilcileri de katılmakta ve yeni öldürme makinalarının tanıtımı yapılmakta. Dünyanın dört bir yanında insalığa ölüm getiren, yaşamı yok eden silah ve savaş teknolojileri bu fuarlardan yayılmakta.” değerlendirmesi yapılırken, Milli Savunma Bakanlığı’nın himayesinde Türk silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Beylikdüzü TÜYAP fuar ve kongre merkezinde 12.’si yaplılacak olan savunma Sanayi fuarı İDEF-2015’e karşı Vicdani Ret Derneği’nin kendi resmi sayfasından”Vicdani Ret Derneği olarak bu fuara karşı 8 Mayıs Cuma günü fuarın yapıldığı TÜYAP’ın önünde bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Tüm vicdani Retçileri; militarizme, savaşa ve silahlanmaya karşı olan herkesi yapılacak protesto eylemi ve basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

Vicdani Ret Derneği TÜYAP’ta gerçekleştirilen 12. Uluslararası Savunma Sanayi fuarına( İDEF-2015) protesto için buluşma adresi olarak da 8 mayıs Cuma günü Saat 12:30 olarak Mecidiyeköy metrosu olarak belirledi, burada toplanan anti-militarist,savaş karşıtları ve barış severler İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanına giderek İDEF-2015 fuarını protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirecek.

(Yannis Vasilis Yaylalı/Demokrathaber)