Sözcü gazetesi yazarı ve OdaTV.com’un imtiyaz sahibi Soner Yalçın, konferans için gittiği Denizli’de bu sabah gözaltına alındı.

Soner Yalçın’ın kaldığı otele sabah 05.00te gelen polisler, hakkında Ankara 35inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya gitmediği gerekçesiyle yakalama kararı verildiğini söyledi. Polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Soner Yalçın daha sonra sağlık raporu için hastaneye götürüldü.

Olayı öğrenen Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da devreye girdi. Soner Yalçın, savcının talimatıyla öğleden sonra mahkemeye gelip ifade vermesi için serbest bırakıldı ve oteline döndü.

Basın toplantısı yapacağını söyleyen Soner Yalçın, kendisini arayanlara saat 05.00te gözaltına alındığını belirterek, “Eskiden saat 05.30da gelirlerdi. Saatler geri alındı ya 05.00te geldiler” dediği ifade edildi.

YALÇIN: NİYE İSTANBUL POLİSİ BENİ ALMADI DA DENİZLİ POLİSİ ALIYOR?

Yalçın, oteline döndükten sonra buradan bir açıklama yaptı. "Aklımda 60 polisle gözaltına alındığım günler geldi" diyen Yalçın, polislere basın kartını gösterdiğini ve bu şekilde konuşulmak istemediğini söylediğini belirtti, şunları söyledi: "Polisler öyle bir emir almış ki ısrarcı oldular. Hastaneye götürüp, sağlık kontrolünden geçirdiler. Sonra ‘Otele bırakacağız’ dediler. Ama ‘Acaba suikast mı düzenlenecek’ diye şüpheye kapıldım. Amaç ne çözemedim. Acaba paralel yapı ‘Biz burada hala varız’ mı demek istiyor, yoksa hükümet ‘Doğru yazan gazeteciyi biz engelleriz’ mesajı mı veriyor? Bizim üzerimizden mesaj mı veriyor? Beni gözaltına alan polislerin suçu yok, onlar birilerinden emir alıyor. Emir veren kim? Devlet bunu ortaya çıkarmalı. Bilmediğim bir basın davasından dolayı bunlar yaşandı. Bu mesele Soner Yalçın meselesi değildir. Bu basın özgürlüğü meselesidir. Filler tepişiyor, çimenler eziliyor. İstanbul polisi beni niye almadı? Evim belli, işim belli, adresim belli. Denizli polisi neden sabah 05.00te kapıma dayandı? Bu soruların cevapları verilmeli. Hastanede devreye kim girdi? Beni otele neden geri götürdüler bilmiyorum. Can güvenliğimden şüphe ettim." diye konuştu. (zete.com'dan alınmıştır)