Yoğun yağışlar nedeniyle Marmara Adası'nda sel felaketi yaşandı.

 

Antep, Urfa, Adıyaman ve Balıkesir’in Marmara Adası sele teslim oldu. Antep’te 3 kişi hayatını kaybederken, Adıyaman’da bir hayvan barınağı yıkıldı ve 70 hayvan telef oldu.

 

Marmara Adası’nda da enerji nakil hatları ve kanalizasyon şebekesi zarar gördü. Sel ve toprak kaymalarının etkili olduğu bölgelerde çok sayıda ev ve işyerini su bastı

 

ANTEP'TE ARAÇ SELE KAPILDI, 3 KİŞİ ÖLDÜ

Antep-Urfa karayolu’nun 107’nci kilometresinde bir yolcu otobüsü ile bir araç sele kapıldı. Sele kapılan araçlarda bulunan 3 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma ekipleri iki kişinin daha kayıp olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü bildirirken, olayda yaralanan 26 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

 

Adıyaman ve Urfa’da da sel ve su baskınları meydana geldi. Urfa sokakları kısa sürede göle dönerken, Adıyaman’da Emniyet Müdürlüğü’nü su bastı. Adıyaman TOKİ konutları yakınında bulunan Ramazan Taştan’a ait hayvan barınağı yıkıldı ve 70 küçükbaş hayvan telef oldu.

 

'MARMARA ADASI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN'

Yağışların etkisini gösterdiği Marmara Adası’nda da sel ve heyelanlar meydana geldi. Belediye Başkanı Ali Aksu, erozyonun, özel ağaçlandırma adı altında ormanların kesilmesi nedeniyle gerçekleştiğini söyledi ve Marmara Adası’nın afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

 

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası İlçesi halkının mağdur olduğunu ifade eden Aksu, bütün depoların hasar gördüğünü, kanalizasyon ve enerji nakil hatlarının parçalandığını söyledi. Aksu, yağmurun sele ve toprak kaymasına dönüşmesinin nedenini ise bölgenin özel ağaçlandırma statüsü kapsamına alınması olarak açıkladı. Özel ağaçlandırma nedeniyle bölgenin ağaçsız kaldığını ifade eden Aksu, ağaçsızlık nedeniyle erozyon ve toprak kaymalarının yaşandığına işaret etti.

 

Özel ağaçlandırma statüsü gereği bölgedeki meşelerin kesilip yerine ceviz ağacı ekilmişti. (sendika.org)