THY saldırısı sonrası birbirine giren Redhack ve Anonymous Türkiye, hurriyet.com.tr'ye konuştu. Redhack, "Anonymous Türkiye gerçek değil, zaten geçen yıl bizim ekipteydiler, onları kovduk" derken, Anonymous Türkiye ise "Anonymous Redhack'in dediği gibi belli bir merkeze bağlı değildir, dileyen herkes Anonymous'un ta kendisidir." dedi.

 

REDHACK: "ONLARI KOVDUK"

Anonymous Türkiye'nin Anonymous ile bir ilgisinin bulunmadığını belirten RedHack, şu sözleri kaydetti: "Bugün Anonymous Türkiye adıyla oraya buraya saldıran grup aslında daha dün, 2011'de, Redhack içindeydi. Sonra bizim hack kültürümüze uygun olmadıkları için onları kovduk."

 

Anonymous'un kendi grupları gibi olmadığını belirten Redhack sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya genelinde herkes kendini Anonymous'a bağlı gösterebilir. Zaten grubun özelliği de bu. Bizim gibi değil. Ancak @anonsturkey grubunun gerçek Anonymous ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Sadece onu kullanıyorlar, o kadar."

 

"GERÇEK ANONYMOUS İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Anonymous Türkiye'nin yaptıklarından grubun merkez tarafının haberinin olmadığını dile getiren Redhack,"Sol Haber'e yapılan saldırı sonrası Anonymous'un merkezine gerekli açıklamaları yapacağız, gerekeni onlar yapsın." Merkez tarafın bu konuda tavır almaması halinde Redhack, Anonymous ile olan dostluklarının zedelenebileceğini de söyledi.

 

"DDOS SALDIRISINDAN BAŞKA BİR ŞEY BİLMİYORLAR"

Anonymous Türkiye'nin hack olayından çok da anlamadığına dikkat çeken Redhack, sadece siteye erişimi engelleyen DDOS türü saldırı kullanabildiklerini sözlerine ekledi.

 

"ANONYMOUS'ÜN TÜRKİYE KOLU BİZDE"

Kendilerinin Anonymous Türkiye ayağını yürüttüğünü belirten Redhack, Türkiye'de muhatap alınacak adresin @anonsturkey değil @TurkeyAnonymous olduğunu söyledi.

 

"HERKES BİZİ ARIYOR"

ABD'nin kendilerini resmi olarak kınadığını kaydeden Redhack, sözlerini şöyle tamamladı: "Interpol dahil herkes bizi arıyor. Kendilerini Anonymous olarak tanıtan grubun RedHack'e saldırarak kimlere hizmet ettiklerinin düşünülmesi gerekir." dedi.

 

ANONYMOUS: "THY HABERİ REDHACK'LE İPLERİMİZİ KOPARDI"

Redhack’in ardından Anonymous da Hürriyet’e konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

"Anonymous Redhack'in dediği gibi belli bir merkeze bağlı değildir, dileyen herkes Anonymous'un ta kendisidir" diyen @anonsturkey hesabını kullanan Anonymous Türkiye, bu gruba bağlı üyelerin birbirini tanımadığına dikkat çekti.

 

Redhack ile bizzat kendilerinin kararıyla yollarını ayırdıklarını söyleyen Anonymous Türkiye, Redhack ile geçmişlerinde bağlantı olduğunu doğruladı ve şunları söyledi: "Geçen yil sansüre tepki için sitelere saldıracaktık. Biz de o anlamda açığını bildiğimiz siteleri onlarla paylaşmak istedik."

 

Sol Haber'de çıkan THY'ye saldırı haberini Redhack'e mâl etmelerinin bardağı taşırdığını kaydeden Anonymous Türkiye, bu noktadan sonra Redhack ile iplerin koptuğunu söyledi ve ekledi: "THY'nin sunucuları sağlam değildi, o yüzden saldırı sonrası 6 saat site kendine gelemedi. Redhack'in hack'lediğini söylüyorlar, ilgisi yok, çünkü o kadar güçlü değiller."

 

NE OLMUŞTU

Dün akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'nın internet sayfası hacker grubu Anonymous Türkiye tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmiş ve saatlerce bu siteye erişim sağlanamamıştı. Ancak Sol Haber isimli bir sitede THY'nin sayfasının "Redhack" tarafından hack'lendiği yazılınca bu kez Sol Haber saldırıya maruz kalmıştı.

 

Kendilerine Anonymous Turkey diyen grup, THY saldırısının kendileri tarafından bizzat yapıldığını savunarak Sol Haber'i de yine aynı saldırı yöntemiyle (DDOS saldırısı) kısa bir süreliğine çökertmişti. Hacker grubu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada sitede yayınlanan haberin değiştirilmesi gerektiğini yazmıştı.

 

Siteye bir süre erişim sağlanamazken, Sol Haber'in yayınladığı "RedHack THY'i hackledi" haberi ilerleyen saatlerde tamamen yayından kaldırılmıştı.

 

Sol Haber'in THY haberinde isimleri geçtiği için Anonymous Türkiye olduğunu iddia eden hacker grubu tarafından saldırıya uğramasının RedHack ile Anonymous'un arasını açtığı öne sürülmüştü. (hürriyet)