HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘suçlu’ olduğu gerekçesiyle kendisiyle ilgili bir şarkının çalınmasına Van polisinin izin vermediği ortaya çıktı.

Demirtaş hakkında bir mahkeme kararı olmamasına rağmen ‘suçlu’ olarak değerlendirilmesine tepki gösteren HDP İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, polis ve savcıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Demirtaş’a yönelik ‘terörist’ ifadesinden cesaret aldığını söyleyerek, “Selahattin Başkan Kürt halkının iradesidir. Böyle bir tutumu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

‘MİTİNGİ ENGELLERİZ’ 

HDP’nin 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Van’da düzenlediği Vicdan ve Adalet Mitinginde Sanatçılar Diyar, Deniz Deman, Xelil Xemgin ve Seyitxan tarafından söylenen “Selo lawo selo can” şarkısına müdahale edildi. ANF’nin haberine göre, HDP il yöneticileri ile görüşen polisler, şarkının ‘Suç ve suçluyu övmek’ kapsamına girdiğini ve çalınamayacağını söyledi.

HDP’lilerin itirazlarına rağmen polis ‘müdahale edeceklerini’ ve mitingi engelleyeceklerini söyledi. HDP’lilerin “Sayın Selahattin Demirtaş partimizin Eş Genel Başkanıdır. Kendisi bir suçlu değil, 6 milyon insanın oyunu almış bir partinin lideridir ve mahkemelerce hakkında kesinleşmiş bir cezası yoktur” dedi.

“DEMİRTAŞ BAŞKANIMIZDIR”

Konuyla ilgili bilgi veren HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, “Miting öncesi ve miting sırasında çok büyük zorluklarla karşılaştık. Bilboardlara ilan vermemiz, sokakta halkla buluşmamız engellendi, miting alanı TOMA’larla çevrildi.

Ancak buna rağmen yine de çok güçlü bir miting gerçekleştirdik. Sayın Selahattin Demirtaş’a ithaf edilen parçayı bile yasakladılar. ‘Suç ve suçluyu övmek’ suçunu işlediğimiz bize söylendi. Sayın Selahattin Demirtaş suçlu değildir, Demirtaş hâlâ eş genel başkanımızdır, milletvekilimizdir. Selahattin Başkan Kürt halkının iradesidir. Böyle bir tutumu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.