Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çorum'da 1 Mayıs kutladıkları ve dergi çıkardıkları için 16 kişi hakkında "DHKP-C üyesi oldukları ve propagandasını yaptıkları" iddiasıyla dava açtı. Delil olarak evlerinde bulunan Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan posteri ile orak çekiç amblemli rozet sunulan şüphelilerin 15-80 yıl arasında hapsi istendi.

Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'ın hazırladığı iddianame, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Umut Şener, Gözde Erdal, Halil Top, Dursun Turna, Hüseyin Teke, Ender Özçiftçi, İbrahim Devrim Top, Gözde Teke, İbrahim Eral, Abdulkadir Yıldız, Hüseyin Gezer, Can Yücel, Coşkun Şenol, Gözde Demirel, Murat Can Öztürk ve Selim Kabasakal ''şüpheli'' olarak yer aldı.

İddianamede, Çorum'da 2011'de düzenlenen 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma mitinginde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çorum temsilciğinin kortejinde yer alan şüphelilerin, "yasa dışı sloganlar atarak, örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Takibe alınan şüphelilerden Umut Şener'in, Çorum'da DHKP-C'ye bağlı olduğu öne sürülen "Halk Cephesi" adlı yapıyı oluşturmak için örgütün üst yönetimi tarafından Ankara'dan gönderildiği iddia edildi. İddianamede, Şener'in, örgütün Çorum İl Komitesinde yer aldıkları iddia edilen şüpheliler Halil Top, Hüseyin Teke, Dursun Turna, Dev-Genç sorumlusu İbrahim Devrim Top ve Ender Özçiftçi ile haftanın belirli günlerinde örgütsel eylem ve faaliyetlerle ilgili toplantılar yaptığı ifade edildi.

"MAHİR ÇAYAN ve DENİZ GEZMİŞ ANMASI SUÇ"
Örgüt üyesi olmakla suçlanan şüphelilerin, bu suçu işledikleri iddiasının dayanağı olarak da iddianamede, Çorum'da dergi çıkarma, çeşitli organizasyonlar düzenleme ve dernek binasında toplantı yapmaları sayıldı. Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş anmasına katılmanın suç sayıldığı iddianamede, şüpheliler, "suçu ve suçluyu övmekle" suçlandı. 

Şener'in, daha sonra örgütün talimatı ile aralarında Çorum'un da bulunduğu birkaç ilin sorumlusu olarak görevlendirildiği ileri sürülen iddianamede, Çorum'daki örgüt elemanlarının bu sırada Gözde Erdal tarafından idare edildiği öne sürüldü.

"ORAK ÇEKİÇ AMBLEMLİ ROZET" 
Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, orak-çekiç amblemli rozet, slogan listeleri, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş'e ait resimler, örgütün fikir ve düşüncelerini övücü yazı ve resimlerin yer aldığı çeşitli dergiler bulunduğu belirtilen iddianamede, söz konusu soruşturma devam ederken, Umut Şener'in, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü bir başka soruşturmada "DHKP-C üyesi olmak" suçundan 27 Mart 2012'de tutuklandığı belirtildi.

İSTENİLEN CEZALAR
İddianamede, örgütün sorumlusu oldukları iddia edilen Umut Şener ile Gözde Erdal'ın, "DHKP-C'ye üye olma" iddiasıyla 15 yıla, "örgütün propagandasını 4 kere yapma" iddiasıyla da 20 yıla kadar olmak üzere toplam 35 yıla, örgüt üyeliğinin yanı sıra propaganda suçunu 13 kez işleyen Halil Top'un ise 80 yıla kadar hapsi istendi. 

İddianamede, Dursun Turna, Ender Özçitçi, İbrahim Devrim Top ve İbrahim Eral "örgüt üyesi olmak ve propagandasını yapmak", Hüseyin ve Gözde Teke "örgüt üyesi olmak", Abdulkadir Yıldız, Hüseyin Gezer, Can Yücel ve Coşkun Şenol "örgüt adına suç işlemek suretiyle örgüt üyesi olmak", Gözde Demirel, Murat Can Öztürk ve Selim Kabasakal'ın ise "örgüt propagandası yapmak" suçlarından cezalandırılmaları istendi. (Cnn Türk)