Metropoll Araştırma Şirketi’nin başkanı Özer Sencar, 16 Nisan yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumda katılım oranının yüzde 85’i geçmesi halinde ‘Hayır’ çıkma olasılığının daha güçlü olduğunu söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Metropoll tarafından yapılan bir araştırma Türkiye genelinde yüzde 18 olan sandığa gitmeme oranının, 18-24 yaş aralığında yüzde 46’ya çıktığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, tüm yaş gruplarında ‘Evet’ diyecek üniversite mezunu oranı yüzde 26 iken, ‘Hayır’ diyeceklerin oranı yüzde 59. 18-24 yaş grubunda ‘Evet’ diyeceklerin oranı yüzde 37.5, ‘Hayır’ diyeceklerin oranı ise yüzde 43.

Sonuçları değerlendiren Sencar, gençlerin sandığa gitmeme nedenlerinden birinin sonucun belli olduğu izlenimi olduğu belirtti.

Zira ‘Referandumun sonucu ne olur’ sorusuna gençlerin yüzde 56’sı ‘Evet çıkar’, yüzde 31’i ise ‘Hayır çıkar’ yanıtını verdi.

Türkiye genelinde referanduma katılım oranının yüzde 83 olacağı öngörüsünde de bulunan Sencar, “Eğer bu seviyede kalırsa ‘Evet’ ve ‘Hayır’ oylarının şansı eşit. Ancak katılım yüzde 85’in üzerine çıkarsa ‘Hayır’ çıkma şansı daha güçlü.”