Cizre direnişinin sembol isimlerinden Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç'un 17 yaşındaki kızı Nalin Tunç, yitirdiği babasının ardından duygusal bir mektup kaleme aldı. 

Mektubunda, babasının uğruna canını verdiği mücadeleye kendisinin devam edeceğini söyleyen Nalin, Cizre'de yaşananların başka yerlerde yaşanmaması için de tüm Kürt halkını ayağa kalkmaya çağırdı.

Cizre'de 79 gün süren saldırılarda sığındığı bodrum katından telefonla katıldığı televizyon yayınında, "Kimse bizden teslim olmamızı beklemesin. Biz ilk gün olduğu gibi omuz omuza direneceğiz ve bu uğurda gerekirse şehit olacağız. Biz direndik, diz çökmedik bizimle gurur duyun" diyen Tunç, bu sözleri ile Cizre direnişinin sembol isimleri arasındaki yerini almıştı. 

7 çocuğu olan Mehmet Tunç'un hayatını kaybetmesinin ardından 17 yaşındaki kızı Nalin Tunç, babasına dair oldukça duygusal bir mektup kaleme aldı. 

Nalin Tunç’un mektubu şöyle:

"Benim adım Nalin. Vahşet bodrumunda katledilen Mehmet Tunç'un kızıyım. Benim babam bir halk kahramanıydı. Babam yüzyıllardır Kürt halkının çektiği zulmü ve köleliği gelecek nesiller çekmesin diye uğraşıyordu. Ve bunu başardığına inanıyorum. Babam son nefesine kadar mücadele etti ve direndi. Bu mücadelenin sonunda ölüm olsa bile BABAM'la gurur duyuyorum. Eğer babamın vahşet bodrumunda çektiklerini dile getirmek gerekirse 50 gün o bodrumda aç ve susuz direndi. Pes etmedi ve direndi. Babam son konuşmasında vasiyetini dile getirdi. TC devleti bizi katlederse, bu zulme sessiz kalanlar cenazemize gelmesin. Babam ve orada katledilenlerden sonra kendimce bir karar aldım. Babamın uğruna canını verdiği mücadeleye devam edeceğim. Ve asla pes etmeyeceğim. Cizre'de yaşanan katliamların, Sur'da, Nusaybin'de, İdil'de yaşanmaması için Kürt halkının ayağa kalkması çağrısında bulunuyorum. Biz bu acıyı yaşadık başkaları yaşamasın. Bize bunları yaşatanları ALLAH'a havale ediyoruz. 3 ay babamı görmedim. En sonunda babamın yanmış bedenini gördüm. Babamın söylediği son cümleler kulağımda çınlıyor.

'BİZ DİZ ÇÖKMEDİK DİRENDİK. BİZİMLE GURUR DUYUN'
Tüm onurlu ve şerefli Kürt halkının başı sağ olsun.
Babamla gurur duyuyorum.
Nalin Tunç"