İstanbul Dolmabahçe'deki Beşiktaş Vodafone Arena'nın yanında ve Maçka Parkı'nda iki saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada 27’si polis 29 kişinin hayatını kaybettiğini 136 kişinin de yaralandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11:35 civarında yaptığı yeni açıklamada ise saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 38’e yükseldiğini duyurdu. Soylu yaşamını yitirenlerden 30’unun polis olduğunu belirtti. Bakan Soylu, yaralı sayısının ise 136 olduğunu belirtti.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Saldırıda İstanbul Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda hayatını kaybeden siviller arasında Beşiktaş'ın lisanlı ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu da bulunuyor. Yaralılar Şişli Etfal Hastanesi, Okmeydanı Araştırma Hastanesi, Gümüşsuyu Asker Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlk saldırı 19:00'da oynanan Beşiktaş - Bursaspor maçının bitiminin ardından 22:15'te Vodafone Arena'nın deplasman tribününün yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlendi. İkinci patlama ilk saldırıdan 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda meydana geldi. Polisler tarafından durdurulan bir canlı bomba, kendini havaya uçurdu.



İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir,"Vodafone Arena'da protokol tribünün önünde şu an araç yanıyor. TOMA ve itfaiye geldi. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi. 10 saniye içerisinde iki tane patlama sesi duyuldu. Daha sonra polis havaya ateş açtı. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı." dedi.



CNN Türk muhabirinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, saldırının güvenlik güçlerine yönelik olduğu belirtiliyor.

Beşiktaş-Bursaspor maçında görev yapan çevik kuvvet polislerine yönelik bir saldırı olduğu ilk bilgiler arasında.

Bombalı saldırının maçın ardından gerçekleştiği ve stadyumun boşaltılmış olduğu öğrenildi.



BURSASPOR’DAN AÇIKLAMA

 
Beşiktaş'la maçı olan Bursaspor'dan açıklama yapıldı.
 
Bursaspor’un açıklamasnda, "Taraftlarımızın çıkışından hemen sonra patlama yaşanmıştır. Tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun" denildi.

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.



YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ


RTÜK, Başbakanlık tarafından İstanbul Vodafone Arena'da meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

TFF'DEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul Vodafone Arena'da gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.



Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş- Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena'da gerçekleşen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.
 
TFF, "İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena önünde meydana gelen hain bombalı saldırıda, çok sayıda polis ve vatandaşımızın yaralandığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınarken, olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.