Suriye ve Irak’ta terör estiren İslam Devleti (IŞİD) militanları, bir yardım kuruluşu çalışanı İskoçyaDavid Haines’i kafasını keserek vahşice öldürdü.

44 yaşındaki Haines, geçtiğimiz yıl Fransız yardım kuruluşu ACTED adına Suriye’de çalışıtğı Atmeh Kampı’ndan kaçırılmıştı.  Örgütün “ABD’nin müttefiklerine mesaj” başlığıyla internete yüklediği ve Haines’in başının kesildiğini gösteren videonun doğruluğu henüz teyit edilmedi.

Video, İngiltere Başbakanı David Cameron’un, örgütü yok etmek üzere merkezi Irak hükümeti ve Peşmergelerle birlikte çalışacaklarını açıklayan sözleriyle başlıyor. Siyah giysili ve yüzü örtülü militanın, “Bu vatandaşınız  İslam Devleti’ne karşı Peşmergeyi silahlandırma sözünün bedelini ödeyecek Cameron” dediği duyuluyor.

BİR TEHDİT DAHA

Videonun sonunda eli bıçaklı militan bir başka İngiliz rehine Alan Hennings’i gösteriyor ve Cameron İslam Devleti’ne karşı savaşmaya devam ederse, sıranın bu rehinede olduğu söyleniyor.

İKİ ABD'Lİ GAZETECİYİ KATLETMİŞLERDİ

Örgüt bir süre önce arka arkaya iki Amerikalı gazeteciyi; James Fooley ve Steven Sotloff’u da kafalarını keserek öldürmüştü.