'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atan ancak daha sonra geri çeken Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Kemal İnal, "Aynı üniversiteden meslektaşım 'topuğunuza sıkarız' diye mesaj yayınladı" dedi.

İnal, 'Eşim görmüş, şu anda evde ağlıyor. O meslektaşımın kitabına bölüm yazdım. Bu mesajı nasıl yazdığını anlamakta güçlük çekiyorum' şeklinde konuştu.

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” üyesi 1128 akademisyene yönelik savcılıklar harekete geçerken, bildiriye imza koyan akademisyenlerin görev yaptıkları okullarda baskıya maruz kaldıkları ortaya çıktı. Bildiriye imza atan Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlilerden Kemal İnal ve Betül Yarar’ın okuldaki odalarının kapısına çarpı işareti konuldu. Öğretim üyelerinin kapısına, “PKK’ya destek veren Kemal İnalı ve Betül Yarar’ı üniversitemizde istemiyoruz. Gazi İletişim Ülkücüleri” yazısı asıldı. 

'HER AN GÖZALTINA ALINABİLİRİM' 

İnal, arkadaşlarına gönderdiği mailde, “Gazi İletişim’de fakültedeki odamın kapısına çarpı işareti atmışlar, hakaret ve küfürler yazmışlar. Bu sabah sivil polisler fakülteye gelip benim, Betül’ün odasını sormuşlar. Sendikayı haberdar ettim. Her an gözaltı yapılabilir bana. Haberiniz olsun” dedi.

İnal, Hürriyet’e yaptığı açıklamada ise kapısına çarpı işareti koyan ve not asan kişilerin öğrencileri olduğuna dikkat çekerek, “Ağlayacak durumdayım inanın. Bu notu asan kişiler benim öğrencilerim, ben bunların neleriyle ilgilendim. Örgütün hiçbir eylemini onaylayan biri değilim. Demokratik bir şekilde Kürt ve Türklerin bir arada, yan yana yaşamasını savunan biriyim” açıklamasını yaptı.

'TOPUĞUNUZA SIKARIZ MESAJI'

İnal, aynı üniversitede görev yapan bir öğretim görevlisi meslektaşının Facebook adresinde, “Topuğunuza sıkarız” diye mesaj yayınlandığını da belirterek, “Eşim mesajı görmüş, şu anda evde ağlıyor. O meslektaşımın kitabına bölüm yazdım. Bu mesajı nasıl yazdığını anlamakta güçlük çekiyorum. Daha sonra mesajı da silmiş. Nasıl bir ülke haline geldik” dedi.

DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da bir çağrıda bulunan İnal, “Sayın Başbakan da bir öğretim görevlisi, üniversiteden gelen biri. Sayın Başbakana akademik özgürlüklerin, bilim yapma özgürlüğünü vurgu yapması çok önemli. Bu özgürlükleri korumasını bekliyoruz. Betül Hoca ile benim odama çarpı işareti atanlar hakkında hemen soruşturma başlatılmasını bekliyorum” görüşünü dile getirdi.