İstanbul Gazi Mahallesi'nde dün akşam ESP üyesi Mustafa Ceylan, alnının ortasından iki kurşunla vuruldu.

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam Gazi Cemevi'nin arka tarafında yaşandı. 17 yaşındaki Ceylan, 70 santimetre gibi yakın mesafeden alnının ortasından iki kurşunla vuruldu.

Ceylan baygın bir halde Gazi Hastanesi'nin önüne bırakıldı. Ceylan'ın ailesi haberi durumu polisin haber vermesi üzerine öğrendi.

ANF'nin haberine göre; Gazi Hastanesi'nin ardından Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılan gencin durumu kritik. Doktorları, aileye, yüzde 2 yaşama şansı olduğunu söyledi.

Polis tutanağına göre, Ceylan, 70 cm gibi yakın bir mesafeden vuruldu. Ayrıca vücudunda darp izleri olan Ceylan'ın vurulmadan önce dövülmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Ceylan, vurulmadan önce yaptığı telefon görüşmesinde, "Cemevinin arka tarafındayız, ateş yakılıyor burada" diyor. Ceylan'ın konuşmasında işaret ettiği yerde Halk Cephesi üyelerinin barikat kurduğu öne sürüldü.

Ceylan'ın ailesi ve ESP üyeleri hastane önünde bekliyor. 

BİR GENÇ DE BACAĞINDAN VURULDU

Öte yandan ESP'li Anıl Akyol adlı genç de dün akşam bacağından vuruldu. Olay sırasında Akyol'un yanında bulunan görgü tanığı olayı ETHA'ya anlattı: "Dün akşam saat 23.00 sıralarında Cemevi'nin arka tarafından geçiyorduk, eve gidiyorduk. Maskeli birilerini bir arabaya silah koyarken gördük. Kafamızı diğer tarafa çevirdik. Biraz ilerledikten sonra arkamızdana ateş açıldı. Anıl, sağ baldırından vuruldu. Saçma isabet etti. Bir saçma da sıyırıp geçti."

Olayın ardından Halk Cephesi'nin bürosuna giden Anıl Akyol'un dayısının, neler olduğunu öğrenmek istediği iddia edildi. Dayı Akyol'a, "Biz yaptık" denildiği öne sürüldü.