Armutlu’daki evinde polis tarafından göğsünden vurularak öldürülen Dilek Doğan’ın katillerinin bulunması talebiyle kurulan adalet çadırı, hiç bir gerekçe göstermeden 60 günün sonunda polis tarafından kaldırılmıştı.

Dilek Doğan’ın ailesi, Armutlu Cemevi yöneticileri ve mahalle sakinleri, 15 gündür mahallede açılan çadıra ve cemevine yönelik saldırıları kınamak için bugün Armutlu cemevinde basın açıklaması yaptı.

15 gündür mahalleye yapılan polis saldırılarına değinen Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Zeynep Yıldırım, "Baskıların sebebi genel anlamda Dilek  Doğan çadırına yönelikti. Bunun sebebi de 67 gün sonra katilin açıklanmasıyla. Asıl bu saldırıların sebebi hem katletmek hem de kentsel dönüşümü hayata geçirmek. Sur da uyguladıkları burda da yapıyorlar. Öncesinde başaramadıklarını kentsel dönüşümü katliamlarla başarmaya çalışıyorlar. Şimdi de Armutlu’da, İstanbul'un en güzel yerinde bu çapulcular oturamaz diyorlar. Biz halkız çapulcu felan değiliz. Kimsenin emeğini yiyen, kimsenin hakkını sömüren insanlar değiliz. Kendi emeğimiz ile bu gecekondular yaptık. Sosyal devletin görevi  halkını korumaktır" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Serter Ali Ekber Kubat ise, "Yaklaşık 60 gündür kurulu olan adalet çadırına hiç bir gerekçe gösterilmeden saldırarak yakmışlar. Sonraki süreçte Çocuklar ölmesin, savaş olmasın, adalet istiyoruz sloganımız Pir Sultan Abdal İstanbul şubelerinin almış olduğu kararla 24 saatlik açlık grevimizi çadırı yeniden kurarak başladık. Aynı gün içersinde toma ve akreplerin saldırısına uğradık. Adalet çadırını yıktılar. Boş alanda açlık grevi yapmaya karar verdik ve tekrar saldırdılar" diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü  ve kaymakamın heyette bulunan mahallelileri ve dernek yöneticilerini evleri ve cem evlerini bombalamakla, yıkmakla tehdit ettiğini söyleyen Kubat, "Cem evlerimize saldırıların zeminini hazırlayan, son günlerde Diyanet'in yaptığı açıklamadır" dedi.

Basın açıklamasında sonra Dilek Doğan için 'adalet çadırı' tekrar kuruldu. Ancak çadıra polis saldırdı. Saldırıda Dilek Doğan’ın abisine plastik mermi isabet etti. Polis, anne Doğan’ı da hedef aldı. Saldırı sırasında bir kişi, gözüne isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

EVRENSEL MUHABİRİ DE POLİSİN HEDEFİ OLDU

Küçükarmutlu’da haber takibi yapan Evrensel Muhabiri Ercan Kılıç da polisin hedefi oldu. Ercan Kılıç’a plastik mermiyle saldıran polis, cemevinde bulunanları da ‘Öldüreceğiz sizi öldüreceğiz’ diyerek tehdit etti. (Evrensel)