Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça cezaevinde açlık grevlerini sürdürüyorlar. Nuriye ve Semih’i ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer “Görevlerine geri dönmek istediklerini söylediler. Sağlık durumları gerçekten kritik. Hükümete çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen daha kötü bir şey yaşanmadan bu taleplere kulak verin” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmelerinin ardından göreve iade talebiyle 113 gündür açlık grevi yapan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iki eğitimcinin durumunu Sputnik'ten Zafer Arapkirli ile Seyr-ü Sabah'a anlattı:

"Sağlık durumları iyi görünmüyordu. Özellikle Nuriye Gülmen'in çok zayıflamış olduğunu gördüm. 14 kilo verip 45 kilo kaldığını söyledi. Hareket etmekte güçlük çekiyordu. Boynuna cezaevi koşullarında yastıktan bozma bir tişörtten boyunluk yapmış. Çünkü boyun kasları çok zayıflamış. Eliyle ayaklarını ancak hareket ettirebiliyor. Omuz kasları zayıfladığı için yazı yazamadığını söyledi. Çok yavaş hareket ediyordu. Genelde bir ziyaretçisi gelmediğinde gün boyu yatakta olduğunu ifade etti. Tekerlekli sandalye ile getirdiler yanımıza. Semih aynı şekilde kilo vermiş durumda.

‘SAĞLIK DURUMLARI KRİTİK'

Çakırözer, "Görevlerine geri dönmek istediklerini söylediler. Sağlık durumları gerçekten kritik. Hükümete çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen bu taleplere kulak verin, daha kötü bir şey yaşanmadan" şeklinde konuştu.

Çakırözer, Gülmen'in ziyaret sırasında söylediklerini aktardı: "Nuriye Gülmen şunu söyledi: ‘İşimizden olmak, ihraç edilmek ve hak hukuk arayamamanın üzerine ikinci bir adaletsizlik eklendi. O da tutuklanmak.'
Gülmen tutuklanmalarına ‘katmerli adaletsizlik' diyor.

Çakırözer Nuriye ve Semih hakkında yapılan suçlamalar için, "Haklarında açılmış bir davada beraat etmiş gözüküyorlar. Benzer şekilde adli sicilleri temiz gözüküyor. Memuriyete devam ediyorlar. Tutuklanmalarını gerektirecek bir durum yok ortada" savunmasını yaptı.

Çakırözer, "Ben her zaman hükümetin yapabileceği bir şey olduğunu düşünüyorum. Örneğin bu yeni kurulacak olan komisyon ilk olarak Nuriye ve Semih'in durumuna bakmalıdır" ifadelerini kullandı.