Diyarbakır'ın Sur ilçesi belediyesi tarafından 2007 yılında hayata geçirilen "Çok Dilli Belediyecilik" hizmetiyle ilgili haklarında dava açılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Sur belediyesi meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir beraat etti.

Sur Belediyesi'nin 2007 yılında hayata geçirdiği ve belediye hizmetlerinin Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Ermenice, Süryanice verilmesine ilişkin kararı sonrasında, kararı alan Belediye meclis üyeleri, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında açılan davanın duruşmasına bugün 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Belediye Başkanı Demirbaş ve görevden alınan bazı meclis üyeleri ve avukatları katıldı.

Duruşmaya mütalaa sunan savcı, Sur belediyesinin aldığı "Çok Dilli Belediyecilik" kararının TCK 222. maddesini içeren Türk Harf kanununa muhalefet olmadığını ve suç unsuru taşımadığını belirterek, beraat talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Sur Belediye Başkanı Demirbaş, belediye meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir hakkında beraat kararı verdi.

ANF