CHP heyeti, grev hakları ve talepleri için Kırklareli’de direnen cam işçilerini ziyaret etti. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin sendikal mücadeleyi yok etmeye çalıştığını belirterek, “İşçilerin mücadelesi bizim mücadelemizdir” dedi.

Grev kararının ertelenmesi üzerine işyerini terk etmeyen işçilerle görüşmek üzere cam fabrikalarına giden CHP’li heyet fabrika sahasına alınmadı. Fabrika yönetimi tarafından fabrika sahasına alınmayarak işçilerle görüşmesi engellenen CHP’liler tel örgülerin arkasından işçilerle buluştu.

CHP heyeti adına işçilere hitaben bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üretimden gelen gücünüzü birliğinizle pekiştirdiniz. Üretimden yana, verimden yana oldunuz ve hakkınızı istiyorsunuz. Bu hak mücadelesi önemlidir” dedi. Türkiye’de sendikasızlaştırmaya, emeğin sömürüsüne işçinin varlığını yok etmek isteyenlere cam işçilerinin yeniden ‘Biz buradayız’ dediğini ifade eden Gürer, “Mücadeleniz mücadelemizdir. Türkiye’de işçilerin, emekçilerin, dar gelirlilerin, yoksulların, işsizlerin sesine kulak vermeyen bu Hükümete karşı, emekten yana, mücadeleden yana, hak edenlerin yanında bir anlayışın iktidar olmasının yolunu da bu mücadeleniz açsın” dedi.