Samsun Müftülüğü’nden Hayrettin Öztürk, Alevi köylerindeki camilere Alevi kökenli imamlar atamak için çalışma yaptıklarını açıkladı. Öztürk, 'Samsun'da Alevi vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu köylerimizdeki camilerimize, anne-babası Alevi olan, Alevi orijinli imamlarımızı atayacağız' dedi.

 

Cumhuriyet’in haberine göre, Samsun Büyük Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, birçok ilki Samsun’da gerçekleştireceklerini belirterek, kahvehane, çay ocağı ve kıraathanelerde oturan yaşlıları sosyal projelerde çalıştıracaklarını anlattı.

 

Öztürk, “Erkek olsun kadın olsun her yaştan insanın cuma namazlarına camilere gelmesi ile ilgili projeler geliştireceğiz. Din hizmetleri sadece cami ile sınırlı kalmayacak. Bunları yapabilmek için master ve doktora yapan öğrenciler ile imamlardan oluşan ekip oluşturduk” dedi.

 

MÜFTÜLÜK GÖREVLİLERİ ALEVİLERE DİN ÖĞRETECEK

Öztürk, Alevilere yönelik çalışmaları ise “Bazı ilçelerimizde Alevi vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu köyler var. İlk etapta bu köylerimizdeki camilerimize, Alevi orijinli imamlarımızı atayacağı. Bu köylerimizde de anne ve babası alevi olan hocalarımız dini eğitim verecekler. Bizler de zaman zaman Cem törenlerine katılacağız" diye konuştu.

 

Bilindiği gibi Aleviler camiye gitmiyor, ibadetlerini cemevlerinde, ya da köyün en büyük evinin salonunda yapıyor. İnançları ve ibadetleri Sünni Hanefi mezhebinden temel farklılıklar içeriyor. Ancak Türkiye Alevi inancını ve ibadethanelerini tanımıyor.