AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Milletvekili Abdürrahim Boynukalın Hürriyet saldırısına ilişkin yaptığı konuşmada, “AK Parti gençliği bir ay önce dokunulmazlığı kaldırmıştır arkadaşlar” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili olan Abdürrahim Boynukalın, Mersin’de 19 Ekim Pazartesi günü AK Parti milletvekili adayı Lütfi Elvan ile AK Partili gençlerin bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Hürriyet’in haberine göre; Boynukalın, “Sürekli olarak bizlere getirilen bir eleştiri vardı, ‘AK Parti gençliği eskisi gibi bir dava şuuruna sahip değil, sokaklara çıkmıyor meydanlara çıkmıyor eylem yapmıyor…’ Ortaya eylem koymalıyız arkadaşlar… Bakın Hürriyet’le ilgili meselemiz haftalarca tartışıldı…” ifadelerini kullandı.

‘DOKUNULMAZLIĞI TEŞKİLATIMIZ SAYESİNDE KALDIRDIK'

Boynukalın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüzde 52’lik oyla seçilen Mısır’da Mursi idamla yargılanıyor diyerek cumhurbaşkanımızı tehdit etmeler, her gün kendisine diktatör demeler,,, Bu adamlar şöyle düşünüyorlardı diyorlardı ki “bu ülkenin Müslüman değerlerine kendimiz dışındaki herkese çıkarız küfrederiz ve bize kimse dokunamaz…” AK Parti gençliği bundan 3 hafta önce bir ay önce o dokunulmazlığı kaldırmıştır arkadaşlar…

Bu dokunulmazlığı kaldırmamızda bizim teşkilatlarımızdaki enerjiyi kendi arkamızda hissetmemiz rol oynamıştır, Allah sizden razı olsun.”

Ne olmuştu?

Ahmet Hakan gece saatlerinde Tarafsız Bölge programının ardından evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğramıştı.

İstanbul’daki Hürriyet binasına yapılan ilk saldırıda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın bir video kaydı ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde, havalimanında etrafında toplanan kişilerle konuştuğu görülen Boynukalın, Ahmet Hakan için, “Nişantaşı’nda evinin önüne gitmeyi düşünüyordum. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu” demişti.

Konuya ilişkin geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorulan soruya Davutoğlu, arkadaş arasında espriyle bir konuşma olarak değerlendirmişti.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Hakan Coşkun, AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın hakkında “hakaret”, “tehdit”, “suçu ve suçluyu övme” suçlarından suç duyurusunda bulunmuştu.