Diyarbakır’da bir kız çocuğuna sistematik olarak cinsel istismarda bulunan 10’u tutuklu 86 kişinin yargılandığı dava kapsamında AKP Kulp İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kara tutuklandı.

Kulp ilçesinde bir kız çocuğu, 13 Haziran 2014 ve 21 Mart 2015 tarihleri arasında sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek şikayetçi olmuştu.

İstismara ilişkin 10’u tutuklu 86 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava kapsamında bugün sabah saatlerinde Kulp ilçesinde aralarında AKP Kulp İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kara’nın da olduğu en az 10 kişi gözaltına alındı.

Mehmet Kara ifadesinin ardından mahkemece tutuklandı.

DAVAYA BASIN YASAĞI

Mahkeme en son 14 Şubat tarihinde, davanın tümü için geçerli olacak şekilde basın yasağı kararı aldı.

Davanın duruşması 28 Mart tarihinde görülecek.

NE OLMUŞTU?

Savcılık olayla ilgili soruşturmayı geçtiğimiz Ekim ayında tamamlamıştı. Savcılık, 10 şüphelinin “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetten yoksun kılma” suçlarından 44.5’er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istemişti.

Hazırlanan iddianamede, cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun çok sayıda kişinin saldırısına uğradığı tespit edilmişti.

(Kaynak: Gazete Karınca)