Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan davasının avukatları, "Biz biliyoruz Berkin'i kimin vurduğunu. Bunu savcının da bildiğini biliyoruz" dedi.

Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde kurulan 'Berkin Elvan Adalet Çadırı'nda açıklama yapan Avukat Ebru Timtik, "Biz soruşturmanın takipsizliğe doğru götürüldüğü endişesi içerisindeyiz" dedi.

'AÇLIK GREVİNİ UZATACAĞIZ'

Soruşturmanın takipsizliğe doğru götürüldüğü endişesini taşıdıklarını dile getiren Avukat Timtik, 27 gündür sürdürdüğü açlık grevini daha da uzatabileceğini söyledi. Timtik, "Eğer bu dava dosyasında bir ilerleme kaydedilmezse, biz bu eylemimizi ileri götüreceğiz. 'Biz yargı alarak çaresisiz', 'Bir türlü bulamıyoruz', 'Berkin Elvan da öldü gitti' hali, bizim kabul edebileceğimiz bir hal değil. Eğer böyle olursa açlık grevini uzatacağız" diye konuştu.

'BAŞKA VURULAN MI VAR?'

Jandarma Kriminal Raporu'nda, "Vurulan kişinin Berkin Elvan olup olmadığını tespit edemiyoruz" ifadesinin yer aldığına dikkat çeken avukatlar, "Vurulma saati belli. Siz o arada başka birinin vurulup yere düştüğü konusunda bilgi aldınız mı ki, şüphe ediyorsunuz? Ondan başka vurulan mı var bu sokağın başında?" diye sordu.

Berkin Elvan, Okmeydanı'nda başından vurulmuş, 269 gün komada kalmış ve 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti. Elvan'ı vuran polislerle ilgili soruşturma yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz geçen 31 Mart'ta önce odasında rehin alınmış, düzenlenen operasyon sonrasındaysa ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

(Kaynak: T24)