'FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 eski emniyet personeli tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, 'FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişinin daha Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen M.Ç, M.Ö, M.K, M.M.O, N.P, D.K, S.K. ve M.R.D, çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi. Gözaltındaki 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri ve firari 9 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa, Muğla, Amasya ve Tokat'ta başlatılan soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 108 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Daha önce işlemleri tamamlanan zanlılardan 58'i tutuklanmış, 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.