İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de Newroz kutlamalarının ardından dağılan kitlelere yönelik ırkçı saldırılar gerçekleşti. Bazı ırkçı gruplar taş, sopa ve bıçaklarla Newroz sonrası dağılan kitlelere saldırdı. Saldırılar sonucunda 3'ü ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaraladı.

ZEYTİNBURNU'NDA 6 KİŞİ YARALANDI

İstanbul'da Kazlıçeşme Meydanı'nda kutlanan Newroz'un ardından dağılan gruplara bıçaklı saldırı düzenlenirken; ANF'nin haberine göre Zeytinburnu'nun ara sokaklarında gerçekleşen saldırılarda ismi öğrenilemeyen 6 kişi yaralandı. Durumu ağır olan 2 kişi, Zeytinburnu Avrasya Hastanesi'ne kaldırılırken, bir kişi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 3 kişi ise Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

SAKARYA

Sakarya'da Newroz kutlamalarının ardından alandan ayrılan kitleye taş ve sopalarla saldırı düzenlendi. Yaralananlardan 25 yaşındaki Halil Katak'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralananlar arasında bulunan Özkan Yılmaz, Gökhan Yılmaz, Suna Öztan, Kamuran Yıldız, Recep Yokyazı, Naci Bozkurt’un hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.

KOCAELİ

Kocaeli'de Newroz kutlamasının ardından şehir merkezine doğru yola çıkan İrfan isimli bir kişi, bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürülerek ayakta tedavi edilen söz konusu kişi, ardından ifadesi alınmak üzere polisler tarafından Saraybahçe Polis Karakolu'na götürüldü. Irkçı bir grup ise ESP İl Örgütü binası önünde toplanarak içeri girmeye çalıştı.

ERZURUM

Erzurum'daki erken Newroz kutlamasının sonlarına doğru ırkçı bir grup alana doğru yürüyüşe geçti. Polis, miting alanı ile saldırgan gruplar arasında barikat kurdu. Grubun saldırıya devam etmesi üzerine polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Ülkücülere tepki gösteren kitleye de polis gaz bombası attı.