Ege’nin diğer yakası, hem kara hem deniz komşumuz Yunanistan’da tatil yapmak her geçen gün popülerleşen tercihler arasında yer alıyor. Türkiye’den deniz, kara, hava ve demir yolu alternatiflerinin tümüyle rahatlıkla ulaşılabilen Yunanistan, coğrafi yakınlığı kadar, kendine özgü korunmuş doğası, kültürel özellikleri, uygun tatil fiyatları ile çekici bir durak.

Yunanistan’a Ulaşım için Atina uçak bileti satın alınabiliyor ve İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen veya İzmir Adnan Menderes havalimanlarından Atina veya Selanik havalimanlarına direkt uçuşlar bulunuyor. Otobüsle de İstanbul ve Trakya illerinden Selanik üzeri Yunanistan’a ulaşmak mümkün. Hususi otomobiller veya kiralık araç seçenekleri de kara yoluyla yurt dışına çıkış için tercih edilebilen yöntemlerden biri oluyor. Bir süre ara verilen Haydarpaşa Selanik treni de tekrar hizmette. Ayrıca Ege Adaları başta olmak üzere, Yunanistan’ın birçok limanına İzmir başta Türkiye’den çokça deniz seferi sağlanıyor.

Komşuda en çok ziyaret edilen şehirler; Atina, Selanik ve Halkidiki olurken, Ege Adaları (Yunan adaları) da oldukça popüler. Yapı olarak en sık görülmek istenenler ise Atatürk’ün evi, , Saat Kulesi, Selanik Deniz Feneri olarak öne çıkıyor.

Yunanistan tatili yapmak için paket turlar satın alınabildiği gibi, kendi kendine tur planı yapan turistler de rahatlıkla bu ülkeye seyahat ediyorlar. Ege’nin eşsiz yemeklerinin korunmuş, bize nazaran daha doğal ve sağlıklı olarak sunulduğu Yunan sofralarının fiyatları ise Türkiye’ye oranla oldukça ucuz. Artan döviz kuruna rağmen, Yunan gece hayatında ve yemeklerde ödenen hesap, yerli turistleri mest ediyor.

2000’li yılların ortalarından itibaren Türkiye’den Yunanistan’a yapılan seyahatlerdeki sayıda ciddi artış görülüyor. Bayram ve sömestre tatilleri kadar, kısa süreli hafta sonu veya uzatılmış hafta sonu kaçamaklarında da Yunanistan, en çok tercih edilen yurt dışı destinasyonlarından biri.