Almanya Bundesliga’nın tecrübeli ismi, milli futbolcumuz Nuri Şahin, "Bugüne kadar bana verilen her fırsatta elimden geleni sahaya yansıtmış bir sporcu olarak, kendi adıma ve geleceğe yeni bir imkân verebilmek için Milli Takım kariyerime nokta koyduğumu açıklamak istiyorum" sözleriyle milli takıma veda etti.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen Nuri Şahin, Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı. "Bundan sonra bilgim ve birikimim oranında, ihtiyaç duyulduğu her zaman Türk futbolcu için elimden geleni yapmaya devam edeceğim" diyen milli futbolcu, sosyal medya hesabından bir metin paylaşarak kamuoyuna bu haberi verdi.

Borussia Dortmund altyapısından yetişen Almanya doğumlu Tük futbolcu, bir dönem kiralık olarak Feyenoord forması giydi. Dortmund’un en parlak sezonlarında gösterdiği performansla Avrupa’nın beğenisini toplayan Nuri Şahin, Real Madrid’e transfer oldu. Sonrasında Liverpool takımına kiralanan Nuri, bir süre sonra yuvasına döndü ve hala Borussia Dortmund forması giyiyor.

Milli takım kariyeri henüz 17 yaşında başlayan Nuri Şahin, çıktığı ilk maçta Almanya’ya bir gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti. Milli takım kariyerine son verdiğini açıklayan futbolcu, sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı:

"Ben ülke sevgisinin en yoğun haliyle yaşandığı bir evde büyüdüm. Uzaktan sevdim belki ama memleketimi her zaman kalbimin, ruhumun en kıymetli yerinde taşıdım. Futbola başlarken en büyük rüyamdı, milli formayı giymek, ay-yıldızı gururla taşımak. Çok şükür hayat bana, hayalini kurduğum her şeyi sırasıyla yaşattı. Milli formamızı çeşitli yaş gruplarında 100'e yakın kez giydim. O formayla sahaya ayak bastığım her dakika benim hayatımın en gururlu anlarıdır. Ben değişimin sihirli gücüne, zamanı geldiğinde mevkileri devretmenin yararlılığına inanırım. Dünyanın en büyük şirketlerinin yönetimlerinde gençlerin hâkim olmaya başladığı bir dünyada spor ve futbol da bundan bağımsız değildir. Bu bir bayrak yarışıdır. Böylece alttan gelen potansiyeli kaybetmeden yansıtabilme imkânı doğar. İyi bir planlamayla önümüzdeki 10-15 sene bizlere en büyük başarıları yaşatmaya aday olacak bir jenerasyonumuz var. İleriye dönük bir değişimin yaşanması, genç kardeşlerimizle enerjik bir gelecek planı yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden, bugüne kadar bana verilen her fırsatta elimden geleni sahaya yansıtmış bir sporcu olarak, kendi adıma ve geleceğe yeni bir imkân verebilmek için Milli Takım kariyerime nokta koyduğumu açıklamak istiyorum. Bundan sonra bilgim ve birikimim oranında, ihtiyaç duyulduğu her zaman Türk futbolu için elimden geleni yapmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim. Bugüne kadar bana verdiğiniz destek için binlerce kez teşekkür ederim.

Farkında olmadan üzdüğüm, hayal kırıklığına uğrattığım kimseler varsa da haklarını helal etsinler lütfen..." Cep telefonunuzdan gibi hizmeti sunan siteler üzerinde yüksek oranlar ile yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.