Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın, son rektörlük seçimlerinde kendisine oy vermeyen öğretim görevlilerinin çalışma yılı süresini kısalttığı iddia edildi.

 

Rektörlük seçimlerinde Iğdır Üniversitesinde en fazla oyu alarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden rektör olarak atanan Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz’ın, yeniden geldiği Iğdır Üniversitesi Rektörlüğündeki ilk icraatı herkesi şaşırttı.

 

Rektör Yılmaz’ın seçim sürecinde demokratik haklarını kullanarak diğer adaylara oy veren öğretim görevlilerini tek tek tespit ederek, çalışma yılı dolan öğretim görevlilerinin çalışma sözleşmesindeki sürelerini minimum olan iki yıla indirerek kendisine oy vermeyen çalışanları adeta cezalandırdığı iddia edildi.

 

İsminin açıklanmasını itemeyen Iğdır Üniversitesi Öğretim üyesi, rektör seçim sürecinde kendisine oy vermediğini düşündüğü akademisyen arkadaşlarının bazılarını, üniversitede çalışma sözleşmeleri bittiği için kendi inisiyatifinde olan bu sözleşmelerini minimum olan iki yıl olması şartı ile imzaladığını ileri sürüdü.

 

Rektörün bu sözleşmeleri üç yıl da imzalayabileceğini savunan öğretim görevlisi; “Fakat kendi inisiyatifini kullanarak imzalamayarak adeta bu insanlara ceza kesti. Bizce cezalandırılan bu arkadaşlarımız üniversitemizde başarılı olan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımıza yapılan haksızlık bizleri derinden üzdü. Bizler bilimsel alanda ve öğrencilerimize eğitim alanında yüksek motivasyonlarla çalışmamız gerekirken bu tür şahsi işlerle engelleniyoruz” dedi.

 

Bazı öğretim üyeleri de sayın rektörümüz bazı kararlar alırken çevresinde bulunan birkaç kişinin dediği ile hareket ediyor diyerek, “Bu durum hem kendisine hem de üniversitemize çok zarar veriyor. Bizler kendisi ile görüşmek istediğimizde bile yakınındaki insanlardan izin alır gibi hesap veriyoruz“ şeklinde konuştular.

 

İddialarla ilgili ile ilgili açıklamalarda bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz, yapılan sözleşmelerde bir art niyet ne ayrımcılık olmadığını, üniversite senatosunda yeni alacakları karar ile Yrd. Doç. sözleşmelerini iki yıl yapmayı düşündüklerini, bunun yanında performansa göre yeni sözleşmeler yapacaklarını söyledi.

 

Henüz Üniversite senatosunda, yeni bir karar alınmadan bu sözleşmelerin iki yıl olarak imzalanmasının düşündürücü olup olmadığı sorusuna Rektör Yılmaz, “Bu durumun ayrımcılık ve art niyet olduğunda ısrar ediyorlarsa evet ben ayrımcılık yaptım” dedi.

 

Rektör Yılmaz geçtiğimiz gün Üniversitenin Karaağaç Kampüsü’nde karşılama töreninde yaptığı konuşmada Iğdır Üniversitesi'nin gerek akademik yapısı gerek ise idari yapısı olarak; çeşitlilikleri ve renkleri bünyesinde barındıran bir oluşum olduğuna dikkat çekerek, "Bu son rektörlük seçimi de bunun bir kanıtıdır. Üniversitemizde bundan sonraki akademik ve idari personelin alımında bireyin eğitim kalitesi ve yeterliliği göz önünde bulundurularak ve bu renkli yapı da korunarak alımlar gerçekleştirilecektir. Seçim süreci geride kaldı. Artık devam eden projelerin bitirilerek üniversitemizi daha iyi yerlere getireceğiz" dediği açıklamaları ile takdir toplamışken, öğretim üyelerine verdiği ceza kararı ile tepki topladı.

 

Haber: Murat Akkuş / Iğdır