Antalya’da ‘açık alanlarda alkol tüketilmesine ilişkin’ açıklamanın ardındın başlayan tartışmayı değerlendiren turizmciler, konunun Avurpa’da da takip edildiğini belirterek, “Burada aylardır yükseltmeye çalıştığımız turizm duvarını üzerimize yıktılar” dedi.

Hürriyet’e konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, tartışmanın ‘çok ciddi bir imaj kaybına’ yol açtığını savundu.

Antalya’yı ‘turizmin başkenti’ olarak tanımlayan Baraner, şöyle konuştu: “Ancak bazı yöneticilerin kasaba zihniyeti her şeyi mahvetti. Burada aylardır yükseltmeye çalıştığımız turizm duvarını üzerimize yıktılar. Bu açıklamanın yanlış anlaşılacağını nasıl olur da düşünmezler… Biz Almanya’da ‘Türkiye içki içmeyi yasaklamış’ söylemleri ile karşılaşıyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.”

TÜROFED BAŞKANI AYIK: YASAK TARTIŞMASINI BİZE SORUYORLAR, BU KONU İNFİAL YARATTI

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise birçok Avrupa ülkesinde benzer uygulama olduğunu belirterek, konunun neden tekrar gündeme getirildiğinin nedenini aradıklarını kaydetti.

Antalya Valisi ile görüşeceğini aktaran Ayık, “Avrupa’dan çok sayıda telefon aldık. Avrupa basını, turizmciler yasak tartışmasını bize soruyor. Açıkçası bu konu infial yarattı. Süreci doğru yönetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.