Suriye ordusunun Halep'teki ilerleyişi sürüyor. Özellikle şehre giden son tedarik yolunun da kapanmasının ardından, silahlı gruplarda umutsuzluk artıyor.
 
Ordunun Halep'in doğusunda yaşayan halkın ve militanların cep telefonlarına mesajlar gönderdiği belirtildi.
 
Suriye ordusunun SMS'lerle Halep'in doğusundaki mahallelerde yaşayanlara yabancı güçleri bölgeden sürme çağrısı yaptığı, mesajlarda ayrıca güvenli geçiş noktaları ve kuşatma bölgesini terk etmek isteyenler için geçici ikâmet yerlerinin de belirtildiği aktarıldı.
 
Ayrım gözetilmeksizin herkesin hayati ihtiyaçlarının da karşılanacağına dair teminat verilen mesajlarda, militanlara da ateşkese katılma ve silah bırakma çağrısı yapıldı.
 
Sputnik'e konuşan Halep sakini Said Muhammed, Suriye ordusunun uçaklarla bölgeye, halka bulundukları yerleri terk etmeleri ve militanların da ateşkese katılmalarının istendiği bildiriler bırakıldığını ifade etti.
 
TÜRKİY’YE DOĞRU KAÇIYORLAR
 
YDH’nin haberine göre, Suriyeli askeri uzmanlardan emekli general Sabit Muhammed, Suriye ordusunun Halep’teki son operasyonları sebebiyle silahlı grupların Türkiye’ye doğru kaçtığını söyledi.
 
Bölgedeki silahlı grupların saflarında bozgun ve panik halinin bulunduğunu belirten General Sabit Muhammed, “Teröristlerin içinde bulunduğu bu sıkıntılı durum birbirlerini ihanetle suçlamalarına, büyük bir kısmının Türkiye sınırına doğru kaçmasına bir kısmının da güvenlik güçlerine teslim olmasına neden oluyor” dedi.