Lübnan’da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah dün yaptığı televizyon konuşmasında, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’de Husilere yönelik başlatılan hava saldırılarına dair açıklamalarda bulundu.

'FİLİSTİN İÇİN BİR ESİNTİ BİLE DUYMADIK'

Yemen’e hava saldırısı düzenleyen Suudi Arabistan’ı, Irak’taki intihar saldırılarından ve Suriye’de siyasi çözüme engel olmaktan sorumlu tutan Nasrallah, “Ne oldu da Araplar bu kadar gözü pek oldular. Cumhurbaşkanlığının Hadi’ye iade edilmesi bahanesi, Yemen’e savaş açmak için yeterli bir sebep mi? İsrail sizler için daha büyük bir düşman değil midir? İsrail hiçbir zaman Suudi yöneticilerin ve onların yandaşlarının gözünde böyle bir operasyonu gerektirecek tehdidi oluşturmadı” dedi.

Ayrıca Nasrallah, koalisyonun Yemen saldırıları için kullandığı ‘Kararlı Fırtına Operasyonu’ adını kastederek “Filistin için bırakın fırtınayı bir esinti bile duyamadık bu Arap ülkelerinden.” ifadesini kullandı.

'BÖLGENİN KAPILARINI İRAN'A AÇAN SUUDİ YÖNETİCİ AKILDIR'

ABD ve Suudiler öncülüğündeki koalisyonun Yemen’e yönelik saldırılarını kınayan Nasrallah, “Saldırının en bariz bahanesi, ‘İran’ın Yemen’de nüfuzunu artırdığı’ iddiasıdır ki, bu yalanların en büyüğüdür. Bölgenin kapılarını İran’a açan Suudi Arabistan’daki yönetici akıldır” ifadesini kullandı.

Nasrallah, Suudilerin öncülüğündeki koalisyona katılan ülkelerin halklarına seslenerek askerlerinin, Suudilerin Yemen’deki kontrolü yeniden sağlamak için öleceklerini düşünmelerini istedi. İlk olarak ABD ve Suud’un işgalini kınıyoruz. İkinci olarak da bu saldırının gerçek sebebinin, “Suud ailesinin Yemen’deki nüfuzunu kaybetmesi” olduğunu savunan Nasrallah, saldırıların durdurulması için Suud’un elinde “hâlâ bir şans” bulunduğunu ve siyasi çözümün gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.