Kolombiya'daki barış anlaşması kapsamında dağıtılan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) eski lideri Timoşenko lakaplı Rodrigo Londono örgütün siyasi parti olarak yapacağı ilk kongreye katılmak için Küba'dan ülkesi Kolombiya'ya döndü.

Londono yeni siyasi partinin 'unutulmuşların sesi olacağını' söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Londono Twitter'dan yaptığı açıklamada örgütün 'unutulmuşların sesi olacak yeni partinin temellerini atacağını' söyledi.

'KOLOMBİYA DÜNYANIN EN EŞİTSİZ ÜLKELERİNDEN BİRİ OLMAYI SÜRDÜREMEZ'

Londono açıklamasında "Kolombiya dünyanın en eşitsiz ülkelerinden biri olmayı sürdüremez. Bunu değiştirmek için yeni partiyi ortaya koyacağız" dedi.

​FARC, Kolomibya hükümeti ile yapılan barış anlaşmasının ardından tüm silahlarını BM'ye teslim etmiş ve örgütün siyasi partiye dönüşümünü başlatmıştı.

Örgütün siyasi partisinin adı 'Kolombiya Devrimci Alternatif Güç' (Fuerza Alternativa Revolucionaria de Colombia) olmuştu. Böylece örgütün baş harfleri olan FARC değişmemişti.

BARIŞ ANLAŞMASINDAN BU YANA 8 FARC MENSUBU AİLELERİYLE BİRLİKTE ÖLDÜRÜLDÜ

Ancak FARC ülkedeki siyasi hayata girmeye hazırlanırken, örgütün silahsızlanmasından sonra paramiliter grupların yükselişinden endişe ediliyor.

Telesur'un aktardığına göre geçen kasımda imzalanan barış anlaşamasından bu yana 8 FARC mensubu ailelerinden 10 kişiyle birlikte öldürüldü.

Şiddet olayalrına rağmen FARC  topluma yeniden dahil olma amacıyla bir de profesyonel futbol kulübü kuracaklarını duyurmuştu.