Uluslararası Af Örgütü, Suriye'de yönetim karşıtı gösterilerin yoğunlaştığı son beş ay içinde en az 88 kişinin gözaltında öldürüldüğünü açıkladı.

Merkezi Londra'da bulunan örgütten yapılan açıklamada, aralarında 10 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu ölenlerin dayak yediği, elektrik şoku, yanıklar ve diğer kötü muamelelere maruz kaldığı ifade edildi.

Af Örgütü'nün sözcüsü Neil Sammonds, gözaltında öldürülen kişilerin protestolara katılan kişiler olduğunu da belirtti.

Yabancı gazetecilerin Suriye'deki olayları izlemelerine izin verilmediği ve ulusal medya üzerinde baskı kurulduğu için, ortaya atılan bu iddiaları başka kaynaklardan doğrulamak mümkün değil.

Ancak, Af Örgütü'nün BBC'ye sunduğu bazı video görüntülerinde, gözaltında ölen kişilerin cesetlerinde yanma, dövülme ve başka bazı işkencelere dair izler görülüyor.

Sammonds, ülkede 12 ila 15 bin kişinin gözaltında olduğunu ve zaten var olan işkence uygulamalarının artış gösterdiğini de belirtiyor.

İnsan hakları örgütünün açıklamasında gözaltındaki birçok kişinin tecrit altında tutuldukları ve avukatları ya da aileleriyle görüştürülmediği de ifade ediliyor.

İşkence ve ölüm olaylarının çoğunun Humus ve Dera kentlerinde yaşandığı ve baskıların düzeyinin 1980'den bu yana en üst düzeyde olduğu belirtiliyor. (BBC Türkçe)