Hayvan özgürlüğü aktivistleri tarafından bugün saat 11:30'da Beylikdüzü Tüyap'ta açılışı yapılan 8. Kürk ve Deri Fuarı protesto edildi. Bir grup Fuar’ın açılış konuşmasını protesto ederken, diğer grup üzerlerinde “8. İstanbul Ceset Fuarı” ve “Cinayet hiç bu kadar şık olmamıştı” yazan tişörtlerle Fuar alanında dolaştı.

Fuarın açılış törenine seyirci olarak katılan ilk grup İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan'ın konuşmasını bölerek deri ve kürk fabrikalarında hayvanlara yapılan eziyetleri ve fabrikaların yarattığı çevre kirliliğini sordu: “Bu deri kimin derisi?”, “Seyretmeye dayanamadığınız gerçeklerden nasıl para kazabiliyorsunuz?”.

“Ergene Nehri deri sanayi yüzünden zehir akıyor”, “Katliam varsa direniş de var” sözlerinin ardından eylemciler birkaç dakika içerisinde salondan çıkarıldı. Polis gözaltı yapmazken, Tüyap’ın güvenlik görevlileri bir eylemcinin fuar kimliğine el koydu. Eylemcilerin salondan çıkması ile Bahçıvan "Bunlar bizi caydıramaz. Parazit bunlar. Sektörün yükselişi sürecek" dedi.

Bütün bunlar yaşanırken, bir grup da üzerlerinde “8. İstanbul Ceset Fuarı” ve “Cinayet hiç bu kadar şık olmamıştı” yazan tişörtlerle Fuar alanında dolaştı. Güvenlik görevlilerinin  protesto tişörtleriyle gezenlere müdahale edeceği aaonsunun ardından, eylemciler fuardan çıkartıldı.


PROTESTOCULAR MÜZIKLE SUSTURULMAYA ÇALIŞILDI

8. Kürk ve Deri Fuarı’nın açılış konuşmasını bölen eylemciler, güvenlik görevlileri tarafından çıkarılmadan önce, son anda havaya bildiri fırlattı. Eyleciler bildiride; hayvanların kürk çiftliklerinde canlıyken yüzme, elektrik verme, telle boğma, boyun kırma gibi zalim yöntemlerle kürklerinin alındığına, kürk ve deri fabrikalarının yeraltı sularına, nehirlere yaydığı kirliliğe ve bu sektörde çalışan işçilerin kürkleri ve derileri işlemek için kullanılan kimyasallar yüzünden kanser ve deri hastalıklarına yakalandıklarına değindiler. Ayrıca insanmerkezciliğin ve zulmü meşrulaştıran ahlak anlayışının yarattığı her türlü hak ihlaline ve ayrımcılığa karşı olduklarına değindiler.


Eyleme katılan grubun içerisinde Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Yeryüzü ve Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Yeşil Öfke ve Ergene İnisiyatifi’nden aktivistlerin olduğu öğrenildi. (Demokrat haber)