AKP’den milletvekili seçilmeden önce, ben Tayyip Erdoğan’la demokratik bir Türkiye inşa edilebileceği kanaatinde değilim, Erdoğan Kürt meselesinde antidemokratik bir konumda, Erdoğan’ın entelektüel düzeyi sorunu çözecek çapta değil, anadilde eğitime karşı çıkmak demokratik bir yaklaşım değildir deyip atıp tutan Mehmet Metiner milletvekili olduktan sonra sesli ve görüntülü videoları internet ortamına düşünce hiçte metin olmayan bir açıklama ile “Ses bana ait fikir değil” gibi son derece kıvrak bir tutumla durumu kurtarmaya çalışmıştı! 

İşte aynı Mehmet Metiner şimdilerde bir televizyon programında sarf ettiği “Cemevleri terör örgütlerinin merkezi olmamalı” sözleriyle gündemde! Lakin bu kez kıvırarak kurtarılacak gibi değil!

Kim ne derse desin bu ülkede en kolay suçlanan kesim her zaman solcular, Kürtler ve Aleviler olmuştur! Hele de başına “yasa dışı Marksist-Leninist terör örgütü üyesi” diye bir tanımlama koydun mu değme gitsin! Bu kesimlerden her şey beklenir artık!

Oysa yıllarca Kürtlere “Kürdüm” demek yasaklanmış, bırakın kendisine sahibi Kürt diye koyununa kuzusuna tahammül edinilmemiş, dağlarda koyunu kuzusu telef edilmiş, evleri yakılmış, köyleri boşaltılmıştır. Alevilerin evleri önceden işaretlenmiş, Çorum’da vurulmuş, Maraş’ta çoluk çocuk denilmeden katledilmiş, Sivas’ta yakılmıştır. Solcular düşüncelerinden dolayı işkenceye maruz bırakılmış, hapse atılmış, sürgüne tabi tutulmuş ve dahi idam sehpasına gönderilmiştir.

Bugün aslında AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in Aleviler üzerinden yapmaya çalıştığı karalama ve inkâr politikası da bunun devamıdır! Bu ülkede iktidarlar hiçbir zaman muhalefete tahammül edememişlerdir! Kürtsen terörist, solcuysan yasa dışı Marksist-Leninist örgüt üyesi, Aleviysen din dışı ya da ateistsindir! Bu durum devlet geleneğidir bu ülkede!

Adamlar geçmişte Bahçelievler de 7 TİP’li öğrenciyi alçakça katletmiştir mesela! Failler bulunmuş olmasına rağmen ne devlet nede basın bu insanlardan hiçbir zaman “yasa dışı terör örgütü üyesi” gibi sözlerle bahsetmemiştir! Lakin masum bir öğrenci yürüyüşünde polisle çatışmaya giren solcu öğrencileri halka “yasa dışı Marksist-Leninist terör örgütü üyeleri” diye lanse etmesini bilmişlerdir!

Örneğin 1978’de Maraş’ı kana bulayıp çoluk çocuk demeden katledenler devlet nezdinde hiçbir zaman “yasa dışı terör örgütü üyeleri” diye anılmamıştır! Savcılar, yargıçlar hiçbir zaman fezlekeleri “yasa dışı terör örgüt üyeleri” diye hazırlamamıştır! Hatta içlerinden bazıları milletvekili bile olmuştur! Lakin 1 Mayısta 1 Mayısı Taksimde kutlayacağız deyip Taksime çıkmak isteyen işçi ve öğrencileri televizyon ve gazetelerden “yasa dışı Marksist Leninist terör örgütü üyeleri” diye lanse edip aynı suçlamalarla hâkim karşısına çıkarmasını bilmişlerdir!

Bu ülkede Sivas’ta Aleviler bir otel odasında kıstırılarak diri diri yakılmıştır! Cemevleri için terörist yuvası diyen Mehmet Metiner unutmasın ki Sivas'ta 33 canı yakan kalabalığın çoğu Allahu Ekber diyerek Camilerden akın edip gelmişlerdir! Lakin failler için ne devlet, ne yargı, nede mahkemeler hiçbir zaman “yasa dışı terör örgütü üyeleri” diye tanımlama yapmamıştır! Hatta yakalanan faillerin avukatlığına iktidar partisinin milletvekilliğini yapan insanlar soyunmuştur!

Hal böyleyken bugün Mehmet Metiner’in ve devletin her gösteride, her eylemde, her yürüyüşte “Yasa dışı Marksist-Leninist terör örgütü, solcular, eski solcular” gibi söylemelerle solcuları, Alevileri, atıp tuttuğu sözlerin hiçbir geçerliliği yoktur. Bir kere Alevilikte hoşgörü esastır, Marksizm eskimez ve gerçek bir solcunun da eskisi olmaz.