Tüm işçi sınıfı için yürüdüklerini kaydeden işçiler, “Şehirleri, kentleri, köyleri örerek yürüyeceğiz” diyor.

DÜZCE-Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için teminatsız olarak iştan atılan ve aylardır direnişte olan Mas-Daf işçileri, gözaltılara karşı mücadeleleri sonucunda yürüyüşe başladı.

ETHA'ya konuşan Mas-Daf işçisi Talat Çelik, jandarmanın yürüyüşlerinin “2911 Gösteri ve Toplantı Kanunu”na aykırı olduğu gerekçesiyle kendilerini engellediğini hatırlatarak, yapılan görüşmelerin ardından, ısrarları sonucu engellerin aşıldığını kaydetti. Çelik, “Dün bizi gözaltına alan jandarma, şimdi güvenliğimiz için bize refakat edecekmiş” dedi.

İŞÇİ SINIFI İÇİN YÜRÜYORUZ

Temsili olarak 10 kişiyle yürüyeceklerini söyleyen Çelik şöyle devam etti: “Türkiyede gündem çok sıcak, sürekli değişiyor ve işçiler bir türlü gündemde yer bulamıyor. Ancak özellikle kıdem tazminatının tartışıldığı şu günlerde Mas-Daf yürüyüşü daha bir anlamlı. İşçiler sadece kendisi için değil, sendikal hak ihlallerine,bugün işçilere dayatılan en büyük saldırılara karşı, Türkiye'de işçilere dönük hak gasplarına karşı direnişi ilan etmek için yürüyor.”

“Bu yürüyüşün Türkiye işçi sınıfının mücadelesine katkı sunmasını temenni ediyoruz” diyen Çelik, Hava sıcak, şartlar zor buna rağmen işçi sınıfının maruz kaldığı hak gasplarını ve ihlalleri gündeme taşımak için tüm bunlara göğüs gereceğiz. Şimdiden işçi sınıfına hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

28 ve 29 Temmuz'da Ankara'da yapacakları basın açıklamaları ile yürüyüşlerini sonlandıracakların hatırlatan Talat Çelik, Bolu merkezinde ve Ankara'da ilçelerinde sendika ve demokratik kitle örgütlerinin kendilerini karşılayacaklarını belirtti. Emekten yana örgütlerin desteğiyle mücadeleyi büyüteceklerini kaydeden Çelik, “ Şehirleri, kentleri, köyleri örerek yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.