Denizli Basma Fabrikası (DEBA) işçileri, ödenmemiş maaş  ve kıdem tazminatlarını alma mücadelesinde 28. haftayı geride bıraktılar.

 

Bu haftaki eylemlerine şair ve yazar Cezmi ERSÖZ ile İzmir Basma Fabrikası’ndan atıldıktan 7 yıl sonra mücadeleyle kazanan İzmir Basma Fabrikası işçileri de destek verdi.

 

Teksif Sendikası önünden Bayramyeri’ne kadar sloganlar eşliğinde giden işçilere destek veren Cezmi Ersöz Meydan’da bir konuşma yaptı. Ersöz, yürütülen her hak mücadelesinin yanında olduğunu belirterek, “DEBA işçilerinin haklı mücadelesine destek vermek insanım diyen herkesin görevidir. Ben bu mücadeleyi her yerde anlatacağım, destek ve dayanışma çağrısında bulunacağım” dedi.

 

Cezmi Ersöz’den sonra İzmir’de 7 yıldır mücadele sürdüren İzmir Basma Fabrikası işçileri kendi deneyimlerini paylaşmak ve DEBA işçilerine destek vermek için Denizli’ye geldiklerini belirttiler. İzmir Basma fabrikası mücadelesinde aktif destek sunan İşçi Hakları Derneği yöneticilerinden Cavit Uğur, İzmir basma işçilerinin yürüttüğü mücadele sürecini anlattı ve nasıl kazanıma dönüştürdüklerini paylaştı. Cavit Uğur, DEBA işçileri hukuki ve yasal zeminde kazanmışlardır. Bu kazanımın kağıt üzerinde kalmayıp fiiliyata geçmesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek gerekirken, sınıf dostlarının da desteği çok önemli. Sizlerin yasal zemindeki kazanımınız biz de yoktu. Mücadele ve dayanışma ile bizler kazandık. Sizlerin de kazanması için elimizden gelen dayanışmayı göstereceğiz” dedi.

 

DEBA işçileri ise “İzmir Basma işçilerinin mücadelesi ile bizim mücadelemiz birbirinden bağımsız değildir. Bu mücadele birbirine devreden bir kavgadır. İzmir Basma işçilerinin bayrağını aldık taşıyacağız ve mücadeleye katılan sınıf kardeşlerimize devredeceğiz” dediler.

 

Konuşmalardan sonra işçiler tekrar sendikaya kadar yürüyüş yaptı.

 

Demokrat Haber